Premses Yediklerimiz yiyecekler sütün kalitesini ne şekilde değiştiriyor ?? Yoksa bağlantı YOk mu ;Tecrübelerimiz var mı anneler
Nisansmom Premses bence etkiliyor. Sütüm hiç bi zaman bol bol olmadı hep uğraşıyorum yeme içmeme dikkate etmem gerekiyor. Ama sütüm yağlı ve doktorumuz bebeğe cok iyi yaradığını söylüyor. Bunun içinde sut ürünleri tüketmeye dikkat ediyorum et yemeye dikkat ediyorum. Bi de annem yemekten sonra bol su içersen sütün yağlı olur demişti ona da dikkat ediyorum etkisi var midir bilemiyorum 😊
Masal Premses Elbetteki var. Ne kadar güzel beslenirseniz sütünüz o kadar yağlı olur ve bebeğiniz güzel kilolar alarak büyüyebilir. Yumurta, et, tavuk, balık ve koyu yapraklı sebzeler bunun için olmazsa olmaz besinler 👌🏻
Htc Premses ben inanmıyorum öyle olsa benmkide etkilenirdi çok şükür beş aylık oldu oğlum ve hep sütle geldik ekstra bişey yiyip içmedim hatta bazen kahvaltı bilr yapamadığım oldu çok gazlı olduğu için çoğu şeyi kısıtladım patates makarna yedim çoğunlukla gaz yapmadığını düşindüğüm iki şeydi çünki öyle çok aman aman su da içmedim her emzirme sonrası iki bardak bazen üç bardak su içtim onun dışında bişey tüketmediim ama çok şükür olması gerekenin üstünde kilo aldı bebeim ama ilk üç dört ay çok aldığı için şuan az alıyo baya az normalmiş böyle olması da ben yiyeceklerin kalite etkilediğini düşünmüyorum öyle olsaydı durumu olmayıp yiyemeyeb annelerimiz ninelerimizin bebekleri çok zayıf olmalıydı
Zeliha0606 Kesinlikle boza BİM'den alıyorum zorda olsa içiyorum hem sütünü arttırıyor hem yağlı süt oluyor
Alkanduhaayse Zeliha0606 zorla derken tadı kötümü bende almak istiyorum tadını merak ediyorum ama alamadım bi türlü
Minikprenses Bana hep sey derlerdi inek misali düşün kendini derlerdi doğum yapan emziren ineğe yemeğe yemini verip arkasından bi bakır su verirlermiş süt olur diye özellikte helva tarzı tatlıdan sonra su iç 😅
Premses Htc benim de iştahım hiç YOk ve zayıf biriyim canım bi şey yiyemediğim için vicdan da yapıyorum bebeğime karşı merak ettim gerçekten etkiliyor mu diye çünkü ikiye ayrılıyorlar bu konuda anneler ..şimdi senden sonra biraz da olsa rahatladım 😌
Funda86 Htc siz sadece patates ve makarna deyince aklına alerji için diyet yapan anneler geldi.cocuga birşey olmaz o sizin vitamin depolarını kullaniyor.ama siz biraz güçsüz kalmiş olabilirsiniz.kendimden biliyorum 1 aydir diyetteyim
Htc Premses ben de yediklerimi bildiğim için inanmıyorum açıkcası katkısı mutlaka oluyordur ama beslenmesi güzel olmayan annenin sütü de yavrusunu gayet güzel besleyebiliyor aç kalmadıktan sonra her annenin sütü bebeğine özel üretiliyor çünkü. Bebek ne kadar isterse o kadar memede kalmalı diye düşünüyorum ben ne zaman isterse de emzirilmeli daha yarım saat önce emdi emmesin diyip oyalanırsa başka şeylerle haliyle kilo alımıda ona göre olacaktır 3. Ayda ben sürekli emzirdim öyle istiyodu çünkü memede uyudu uyandı sütüm öyle çok bol değildi belki ama ona yetiyordu memede sakinleşiyodu derken maşallah baya iyi kilo almıştı o ay 🤗 Her istediğinde emzirin kendinizin bakımı için aç kalmayın emzirin gitsin gerisini düşünmeyin derim😍
Htc Funda86 yok hayır sadece onları yemedim tabiki ama bi süre onları yedim çok gazlı bi bebeğim var hala gazlı 5 ay oldu yani o yüzden ne yesem daha çok gaz yapıyomuş gibi düşündüm yumurta peynir patates makarn ağırlıklı beslendim sonra baktım hala gazlı şimdi artık allah ne verdiyse yiyorum :)
Htc Funda86 yok hayır sadece onları yemedim tabiki ama bi süre onları yedim çok gazlı bi bebeğim var hala gazlı 5 ay oldu yani o yüzden ne yesem daha çok gaz yapıyomuş gibi düşündüm yumurta peynir patates makarn ağırlıklı beslendim sonra baktım hala gazlı şimdi artık allah ne verdiyse yiyorum :)
DryKrc Benim doğumdan önce kız kardeşim vefat etti üzüntü yüzünden pek yiyemiyorum ama Rabbim kızımın sütünü veriyor bol su ve tahinli süt rezene çayı onlar ne kahvaltı ne yemek çocuklar olmasa yemek bile yapamıcam
Funda86 Htc bizde ayniyiz.bende sizin gibi yiyorum.birsey yemeye korkar oldum.süt ürünleri diyetindeyim zaten