nazli_kerem Merhaba annelerim, bir yorum gördüm devletin kilo alamayan bebeklere rapor çıkartıp mamasını karşıladığı yönünde. Bilginiz var mı konuyla alakalı ? Benim bebeğim de 5 buçuk aylık ve daha yeni 6 kilo oldu 😢
Prensesannesi32 nazli_kerem biz raporlu mama kullanıyoruz ama 2 yaşından sonra başladık o zamana kadar hep zayıftı zaten hala kullanıyoruz 2.5 yasini geçti eğer presentil tablosunda değilse doktor yazıyor bize önce gastroenteroloji bölümü başladı 3 ay kullandik sonra gerek yok dedi ama sag olsun tanidik bir doktor vardi kilo ve boyunu düşük girdi ve yeniden raporu cikardi onunla toparladık az da olsa
aselkussum nazli_kerem canım bizde bı aydır kullaniyoruz yarım kilo kadar aldı ama. Biza rapor çıkmadı 7 kilo ve altına çıkıyormuş sanırım biz kendimiz alıyoruz kaç kilo doğdu bebeğiniz çok düşük değil gibi ama bilemedim sütünüz mu az mama mi iciyo yani önce almamasinin sebebine bı bakın bence bizim çoklu besin alwejisi vardı haliyle diyetteydim ve sütun su gibiydi çocuk icsede çok yaramıyordu . Sonra mamaya geçtik mamada çok severek içmedi hala öyle devam ediyoruz
Seyma2534 nazli_kerem eğer çoçuğunuzun kilosu. %3 persentilin altındaysa çoçuk doktoru yazıyo özel kalorili mama rapor 6 aylık çıkıyor devlet bi kısmını ödüyo geri kalanını siz ödüyorsunuz benim kızıma ilk çocuk doktoru çıkarı ikinci raporu çoçuk gastroloji çıkartıyor eğer persentilde alttaysanız götürün
nazli_kerem Prensesannesi32 direkt doktora söyleyince mi oluyor ? Hangi mamalarda geçerli acaba bu bilginiz var mı ? Benim bebeğimde 1 bucuk ayda 1 kilo anca alıyor ve ilk doğduğu ay hiç kilo almadı
Prensesannesi32 nazli_kerem standartların altındaysa zaten uygun görüyorlar ama önce bi gastroenteroloji bölümüne başvurabilirsiniz kilo alamıyor diye şikayetlerinizi bildirin kalorili mama zaten cesit çeşit oluyor valla benim bebegimde sut alerjisi olduğu icin biz geç başladık suan standartların içinde ama doktorum sag olsun biraz daha toparlasin diye 6 ay daha rapor cikardi sabah akşam kullanıyoruz biz 35+6 da doğduk 2430 gram olarak ve 1 yaşında 7.5 kilo 2 yaşında 8 kilo civarindaydik suan 11 kiloyu geçtik