umutkaran Merhaba arkadaşlar, bebeğim 11 aylık. Son 2 aydır sallanarak uyumaya alıştı. Başka türlü uyumuyor. Bu alışkanlığı bıraktırmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?
ozdenizzz umutkaran öncelikle sabırlı ve inatçı olacaksınız annesi ben öyle başladım akşam 8 den sonra benim evime kimse gelemez bende başka bir yerdeysem onun öncesi muhakkak evde olurum. Gündüzleri uyuduklarında aşırı değil tabi ki ama normal konuşmayı ve sesi kesmiyorum ve ışık açık oluyor fakat akşam 8 den sonra ses de ışık yok tabi ki onlar da uyumamak için direniyolardı ama ben inat ve sabırla resmen öğrettim şimdi artık kendileri saatleri gelince uyku moduna geçiyor.ben ilk başta alıştırdım beşiğe ama tabi kucakta da ayakta da sallamışlığım oldu tabi.
210624 umutkaran yanımda yatırdım sirtini okşadım ve sabırla bekledim uykuya dalmasini biraz sizi zorlar ama sonrasında rahat edeceksiniz
umutkaran ozdenizzz Beşiğe koyduğum zman asla yatmıyor direkt kenarlarına dikiliyor beşiğin. Yanıma alsam da hiç sabit durmuyor dönmek kalkmak emeklemek istiyor. Bu ara uykularımız çok bölüklü ve uykuya zor geçiyor. Acaba bi ayak döneminde filan mıyız bilmiyorum
ozdenizzz umutkaran tabi ki mümkün zaten anasını satim hep atak yok tekli aylar ya da yaşlar bilmem ne atağı yok çiftli yaşlar bilmem ne atağı 😂
210624 umutkaran ben 10 aylıkken alıştırdım şuan 17 aylık o zaman az sütüm vardı öyle uyutmaya basladim sonra sütüm kesildi emzik verdim su verdim öyle acıktığıni anladığım zaman mama yaptım verdim öyle öyle uyumaya alıştı, gece mamasını 12 aylıkken kestim
berrin05 Acaba desteksiz uyku neler yapilmali yanina uzaniyorum genelde hep kolumda sallayarak uyuyor ama yanina uzanip sallamayinca cok agliyor belirli bir yol izlemem gereklimi?