mert_200225 9 aylık bebeğim ismini söylediğim zaman dönüp bakmıyor. Baba, anne, dede, mama, gel kelimeleri var, göz teması var, gülen bir bebek sizce sıkıntı var mı? 9 aylıkken ismini bilmesi gerekmiyor mu artık? Cok kafama takılıyor.
alpaslanmom_ mert_200225 hiç mi bakmaz ? Yoksa mesela benim oğlum 8 buçuk aylık 5 kere seslensem 3 üne bakar 2 sine bakmaz bunun gibi mi ?
patatess mert_200225 Bazen inat ediyorlar. 1 yaşında benimki de her şeyi tekrar etmeye çalışıyor ama alkış yapmaya teşebbüs dahi etmiyor. Garip bir inada bindirdi resmen 🙄
Elis61 mert_200225 merhaba, benimde bebeğim 9.5 aylık ısmine bakmıyor gibi. Kafama takıyorum. Dede baba anneanne anne cici mama gibi kelımeleri 7. Aydan beri var. Cok sosyal bebek gülückler kahkahalar. Bana çok düşkün cogunlukla yanından gittiğim zaman huysuzlanır ağlar. Evde kimse yokken oturma odasında diyelim seslenirim emekleyerek gelir beni bulur. Tutunarak kalkmaya basladı. Gel gel 6. Ayda yaptı. 8. Ay alkış bay bay bay yaptı ama şuan inat ediyor cok yapmıyor arada alkış vs kendi kendine. Bizii taklit eder göz teması iyisir . İsim konusunu kafama takıyorum. Bide bunaralar bay bay alkş vs cok yapmıyor. Sizn ne zaman düzeldi ?
alpaslanmom_ mert_200225 seslenip suratına mı bakıyorsun yoksa bir şey diyormusun mesela size biri sürekli isminizle seslense ve devamını getirmese bir süre sonra bakmazsınız, seslenin ardından bir şey söyleyin ona yani boşa seslendiğinizi anlamasın bebekler sandığımızdan daha zeki