nilaykara Anneler selam oğlum 11 ay 20 günlük aşırı haylaz bir çoçuk sürekli hareket ediyor uykusunda bile hareket ediyor :) Üniteye falan çıkıyor hayır diyorum gülüyor çekmeceleri açıyor hayır diyorum gülüyor yardımcı olurmusun Hayırı nasıl öğrettiniz
momas nilaykara şu an anlamaz canım bende o aylarda öğrettim aslında anladı ilk zamanlar yapmadı ama şu an tamamen gülüyor oyun ediyor dinlemiyor 15 aylık
annelife nilaykara kızım 13 aylık daha küçükken 11 ayda falan hayır deyip parmak sallıyordum. Yapmaması gereken bir şey gördüğü zaman parmak sallıyor sonra gülerek yapıyor. Aslında anlıyorlar ama daha bilişsel olarak komutlara uyacak dürtüleri kontrol edebilecek evrede değiller. Yapmasını istemediğimde fiziksel olarak engel oluyorum birkaç kere ya da o eşyayı ortadan kaldırıyorum. Bazen pes edip bırakıyor bazen inatla devam ediyor.
aydint Hayır ses tonumf farklıdır,o gülsede ben gülmem bu sana zarar verir hayır derim onu uzaklaştırırım
dmtsmnmrlp Emeklemeye başladığında beri hayır kelimesi günde 1727473837383637 kere söyleniyo evde 😂 şuan16 aylık 13-14 aylıkken net bir şekilde hayırdan anlıyordu diyebilirim. Anlıyordu derken 3 saniye durur 4. Saniye aynı şeye devam eder 🤷🏻♀️
nilaykara metomom oğlumun beni anladığına hatta konuşulan herşeyi okdar iyi anladığını biliyorum ama hayır dediğim şeyi daha çok yapıyor kızdığım sa gelip dudağımdan öpüyor
nilaykara annelife Bizim ki hiç pes etmiyor her defasında daha da beterini yapıyor çok üzülüyorum bu duruma
annelife nilaykara aklı erene kadar bir süre idare edeceğiz ne yazık ki. Beklentinizi küçük tutun hatta beklentiye girmeyin ama sizi anlıyormuş gibi onu onaylamadığınızı belli edin. Bazen görmezden gelmek de gerekiyor ilgi çekmek için de yapabilir. Kendisini tehlikeye atmıyorsa ara sıra yaramazlık yapmasına müsaade etmek de lazım. Şakadan kızmış gibi seni seni deyince daha çok heyecanlanıyor 🤣 onların da eğlencesi bu