cnhavva Yazdıklarını gerçekten anlıyorum, Benim sorgulamam dini eğip bükmek için değil, allahın ne dediğini kendi gözümle görmek için. Çünkü sonuçta herkes kendi hesabını kendi verecek. O yüzden delilin ne kadar güçlü olduğuna bakmak istiyorum.
kuranda regli için sadece rahatsızlıktır ifadesi var (Bakara 2/222). Ayet açık şekilde diyor ki:Bu dönemde yapılmaması gereken tek şey CİNSEL İLİŞKİ.Namaz ve orucun yasaklandığı ayet ise yok.Hadisler bu konuda var, ama ben sadece şu soruyu soruyorum:
kuranda farz olan bir ibadet (namaz–oruç),
Allah tarafından açıkça yasaklanmadan
sadece rivayetlerle nasıl kaldırılabilir?
Bu, hadis inkarı’ değil. Bu, Allahın söylediğini Allahın kitabında arama’ çabası.Ayrıca Kuran birçok ayeti var ki:
‘kuran size yeter’ (Ankebut 51)
‘Apaçık ayrıntılı kitap’ (En’am 114)
‘Yalnız size indirilen kitaba uyun’ (Araf 3) Eğer Allah kitabın yeterli olduğunu söylüyorsa, bir ibadet veya yasak konusunda neden mutlaka hadise ihtiyaç duyuyoruz?
Bu kötü niyetle sorulmuş bir şey değil; tam tersine “Allah ne dedi?” sorusunu ciddiye almak.
Benim aradığım şey şu:
farz veya haram olacak bir konuda Allahın sözünü bizzat görmek Bu din âlimlere değil, allahıa ait.Kur’an vahiydir, Allah tarafından korunmuştur (Hicr 9).Hadis ise insandır; doğru olan da var, yanlış olan da olabilir.farz ve haram gibi allahın hükmü olan konularda delili direkt allahın kitabında görmek istiyorum. Çünkü en güvenilir olan söz O’nun sözü.
Ben kimseden daha çok biliyorum demiyorum,
ama bana verilen aklı da kapatmak istemiyorum.