tuayyo Yumurtaya alerjimiz var maalesef ki ne güzel kahvaltılar hazırlıyordum şimdi ne yapıcam bilmiyorum yumurtasız nasıl tarifler yapıyorsunuz anneler genelde avokado falan yediriyorum
melek2742 tuayyo ilk kızımda çıktığında bende böyle düşünüyordum bizde süt kuruyemiş falan da çıktı şimdi 15 aylık süt kuruyemiş geçti maalesef yumurta sürüyor.Pankek yapıyorum yumurtasız eskiden su un karıştırırdım şimdi süt tam buğday veya yulaf unu kabarması için az kabartma tozu böyle yapıp içine labne sürüyorum eğer ay olarak büyüksek tam buğday ekmeğin içini alıp küp küp kesip avakoda labne karıştırıyorum veya tost yapıyorum falan filan daha 6-7 aylıksa mecbur avokado irmikli tarifler yapıyordum
ggrqnitt tuayyo avokado labne lor karışımları Tahin pekmez karışımı ayrı kısma koyuyorum Sebze püreleri karıştırıyorum elma havuç rendeleyip üzerine ceviz vs ekliyorum Ruşeym eklemeye başladım Arada zeytin ezmesi yapıyorum geceden tuzunu alıp Pankek og setleri aldım yumurtasız sadece suyla onları yapıyorum Akşam yemekleri daha kolay ama kahvaltı beni de zorluyor inşallah geçer bir yaşında
aselkussum tuayyo yumurtasız çok zor oluyo bebeğiniz seciciyse hele 14 aylık hala geçmedi yumurta alerjimiz çok zorlnyorum
idildeniz35 tuayyo 7. Aydan 11. Aya kadar yumurta veremedim ben de inanılmaz kusuyordu. Yulafa çok sarmıştım o ara. Yulaf pişirip içine meyve, sebze, ruşeym, kuruyemiş falan karıştırıyordum. ChatGPTden destek alabilirsiniz bazen güzel fikirler veriyor
3kidsmom tuayyo bizimde her gün sivilce gibi bişey çıkıyor bacaklarında yüzünde sinek ısırığı gibi görünüyor dktr götürdüm biley ısırmış dedi evin altını üstüne getirdim temizledim ilaçladım yine aynı alerji olabilir mi diyorum ☹️
melek2742 tuayyo bizde de tüm vücutta olmuştu kaç ay sonra doktor bir krem yazdı o geçirdi yaraları.Sonrası aylarca süren diyetler falan derken alışmıştım şükür şimdilik diğerleri geçti bir yumurta devam ediyor tabi ara ara küçük egzamaları artıyor
tuayyo 3kidsmom benimde öyle başladı sivilceyle sonra egzama oldu yumurta vermediğim gün o sivilceler söndü verdim tekrar sinek ısırdığı gibi oldu muhtemelen alerji :(
tuayyo ggrqnitt gerçekten akşam yemeği basit ama kahvaltı dengeli ve besleyici olsun istiyor insan ama yumurtasız da nasıl olacaksa :( 3 ay verme dedi doktorumuz
3kidsmom tuayyo yumurta vermeye devam ettim ben yinede söndüler ama izleri var şu an bilmiyorum haftaya özel aşı sı var birde kendi doktoruna sorucam bugünden itibaren ¾ gün yumurta vermiycem denemek için eğer yeni bir tane görürsem muhtemelen alerji değil bişey ısırıyor
ggrqnitt tuayyo oluyor üç aydır yumurtasız ilerliyoruz bir üç ay sonra kontrolümüz var bakalım Çok zor her gün ne hazırlasam derdi bitmiyor
tuayyo ggrqnitt sorma ben çoğunlukla ben akşam öğününü yapıp kavanozluyorum 3 günlük dolaba kaldırıyorum kolaylık oluyor
tuayyo aselkussum evet gerçekten yumurtayı çok güzel yiyordu şimdi çok zor yiyor kahvaltıları 1 saat uğraşıyorum yesin diye yapmadığım şey kalmıyor yedirmek için
aselkussum tuayyo bide gerçekten yumurtasız hicbisey kıvamını tam tutturamiyorum ben ne yapsam beceremiyorum olmuyo