Poncikkkk maalesef kolikse üç dört ay sürermiş dört doktor da aynı şeyi söyledi. Hafifletmeye yarıyor sadece yaptığımız her şey.
Umarım kolik değildir, çok yıpratıyor sinirleri.
Bizim yaptıklarımızı yazayım belki faydası olur. Gaz yapan şeyleri tüketmemeye çalışıyorum. Mamasını kolik bebekler için olan bir mamayla değiştirdik doktorun önerisiyle. Biberonu da kolik aparatlı olanı kullanıyoruz. Sabah akşam gaz damlası, öğle ve akşam probiyotikli damla kullanıyoruz. Her beslenme öncesi karnına masaj yapıyorum epey. İ love you masajı özellikle etkili oluyor. Ayaklarını karnına ittirme, ay yürüyüşü şeklinde bacaklarını hareket ettirme, kalçasını yanlara doğru yuvarlama hareketi vs masajın ardından hafif dik pozisyonda besliyorum o sırada da biraz gaz çıkışı oluyor. Sancılı zamanlarında ütüyle ısıttığım bir kumaşı zıbının üzerinden karnına koyuyorum. Yine de sürekli gazlı oluyor bunca şeye rağmen ama o gece nöbetleri hafifledi. İlk farkettiğimiz günler korkunçtu acilde almıştık soluğu. Akşam on birden gün doğana kadar çığlık çığlığa ağlıyordu hiç sakinleştiremiyorduk. Bir de sancılı zamanlarda yine birkaç damla zeytinyağı içirmemizi söyledi doktor, bir başkası zeytinyağ ile poposuna da masaj yapabileceğimizi söyledi. Kullandığımız d vitaminini de değiştirdik, zeytinyağ içerikli bir tanesini kullanıyoruz. Gaz damlasında da zeytinyağ var. Probiyotiğin içinde de rezene, kimyon, anason yağı var. Bazen ayaklarına çörekotu yağı ile masaj yapıyoruz. Tırnak batığu da var kızımda o yüzden gün içinde birkaç kez nemlendirici ile ayaklarına masaj yapıyoruz yine. Aktardan kimyon, rezene, anason tohumu aldım bunlardan demleyip içiyorum kendim de.