mervedizdar Kızlar evde yapan varsa yazabilir mi nasıl yapılışı?? Bide nerden aldınız hala var mıdır?
aybukesimsek mervedizdar kendi zeytinliğimizden yeşil zeytinleri kırdık şişelere doldurup 2-3 gün günde 4-5 sefer suyu doldurup boşaltıyorum daha sonra limon tuzu iri salamura tuzu ve limon doğrayıp atıyorum içine bir kaç gün bekletiyorum sonra suyun tadına bakıp ekşisini falan yogunlastıeıyorum
mervedizdar Lalexx Ben de iki gün önce aldım 4 kilo suya koydum kırdıktan Sonra 2 gündür suyunu değiştiriyorum Peki bu su değiştirme olayı kaç gün olacak chat cbt’ye sordum 15 gün boyunca diyor ve Daha sonrasında nasıl yapılıyor salamura şekli
mervedizdar hemm Peki nasıl yapıyorsunuz yapılışı nasıl Ben de 4 kilo aldım kırdım iki gündür suyunu değiştiriyorum kaç gün boyunca suyunu değiştireceğiz Daha sonrasında nasıl salamura yapacağız
hemm Zeytini kaç kilo istiyorsan, alıyorsun kırıp kutuya doldur biraz tuz at üzerine, su tmm yiyeceğin zaman, dört beş gün suyunu değiştirip tekrar tuz atıyorum tatlanıyor şu kalın salça, tuzları varya ondan
Lalexx mervedizdar ben 10 gün boyunca 2 günde bir sularını değiştirdim isterswn her gün değiştirebilirsin ben biraz acımsı seviyorum.ondan sonra bir leğende üzerine yarim limon sıkıp karıştırıp, twkrar bidonuna koydum bi tane limon bölüp içine koydum 5 kilo bidon 3 kilo zeytin alıyo zaten üzerine yarım tatlı kaşığı şeker koydum.yarim çay bardağı da normal yağ koydum.kilo başına da 2 yemek kaşığı kaya tuzu suda çözdürüp ilave ettim kapattim bi ay sonra açtık gayet güzel oldu limon tuzu sakın koyma onun yerine limon koy daha sağlıklı
Lalexx mervedizdar birde elinde kır daha güzel oluyo pazarlarda makineyle kırıyolar ben elimde kırıyorum bide ben çok aldım bir yıl boyunca hiç yeşil zeytin almıyorum zeytinin olduktan sonra tuzu az gelirse biraz daha tuz atabilirsin içine
hemm 1 hafta hiç değiştirmedim suyunu acını aldın diye ondan sonra hrrgün süzüp tuz atıp su kattım 3 4 günde oluyor benimki