Biraz uzun olacak 😀ilk başta buharda haşlanmış sebzelerle başladım kabak havuç brokoli vs. İlk 10 gün hiç kilo almamıştı yine tartmaya götürmüştüm merak edip😀 sonra baktım böyle olmicak çok hırslandım kilo yapan ne tarif varsa onu denedim doktorunda bilgisiyle tabi. Şu an ki günlük rutinimizde
sabah irmik muhallebisine 1 yumurta sarısı 1 kaşık labne bazen 1-2 bebe bisküvisi sonrasında 1 tatlı kaşığı tahin-pekmez.
Gün içinde mutlaka yoğurt ve bi meyve.
Vakit bulmuşsam bi sebze çorbası 2-3 çeşidi karıştırıyorum.
Mutlaka yatmadan önce pirinç ununa muhallebi içine 2-3 bebe bisküvisi ve bazen sevdiği herhangi bir meyve .
Yoğurdum kalmadığında ya da çorba yapamadığımda onların yerine kefir armut muz avokado bebe bisküvisi karıştırıp veriyorum.
Bu arada bunların hepsini tabiki yiyip bitirmiyor bazen 2-3 kaşık bazen yarım kase bazen daha az veya çok. Ama her öğün mutlaka önüne koydum ne yese kar dedim. Ki normalde pirinç ununa, bebe bisküvisine, yani basit karbonhidratlara karşıydım ama😀 gel gör ki bebiş kilo alamayınca insan yedirdikçe yediresi geliyor zaten biraz daha kilosu normale yaklaşırsa bazılarını azaltırım.
Bir de şu çok önemli gerçekten zorlamadan yedirmek gerekiyor bebeğim istemediğini anladığım anda bırakıp kaldırdım sandalyeden zorlamadım ya da şarkılarla falan ne yedirdiysem. Üstüste sevmediği şeyleri hiç vermedim soğumasın diye