zeynep1401 Ek gıdaya başladığınızda balkabagi, tatlı patates, avokado bunların tadımını nasıl yaptırdınız? 3 gün kuralı ile mi verdiniz? Başka neler tadım yaptırdınız klasik patates havuç kabak dışında
durubebek_ zeynep1401 ilk yoğurt verdim sonra sebzeler mevsim sebzesi ne varsa evet 3 gün denedim yavas ve az az sonra meyveye geçtim meyve de 3 gün yapmadım ufak tatdırdım sonra yoğurdun içine katıp verdim irmikli yaptım ama irmiğide önce tek denedim sonra sebzeleri karıştırdım çorba gibi şehriyeli mesela böyle yaptım en son yumurta sarısı verdim şuan 10 aylık kızım ben çok karışık lapa tarzı vermedim bu arada
ozdenizzz zeynep1401 biz de yeni başladık 10 günü geri de bıraktık. Ben 3 gün kuralı mecbur yaptım çünkü ben alerjik bi insanım riske atmadım bebeklerimi de (ikizler) havuçla başladım sonra normal patates verdim ama çok tatsız olduğu için biraz mamayla karıştırdım sonra aklıma yatmadı bu durum amaç zaten farklı tat neden yine mama koyayım diyip tatlı patates yedirdim sonra kabak yedirdim kabağı 1 gün verdim yalnız 2 gün de yoğurt yedirdim bugün de sebze karışımı vereceğim. Bu ara da su içirmeyi de ihmal etmeyin.
cihanm Ben ilk yoğurt verdim sonra püre yapmaya başladım patates kabak havuç Şimdi blender kullanmıyorum artık çatalla eziyorum çok ezmeden Muz avokado bebe bisküvisi yoğurdun içine koyup veriyorum İrmik muz pekmez bebe bisküvisi ceviz karıştırıp veriyorum
zeynep1401 cihanm bende yoğurt vericem sebze ve meyvede 3 gün kuralı yapmadım ama yogurtta yapicam. Bir de görüyorum bal kabağı tatlı patates avokado da veriyorlar onlarida tattirmak istiyorum onlarda 3 gün kuralı uapmali miyim bilmiyorum ama Blender ben hiç kullanmadım ya cam rende ile rendeledim yada çatalla ezdim yedi şükür
zeynep1401 durubebek_ ben 3 gün kuralı yapmadım sebze ve meyvede ama yogurtta yapmayı düşünüyorum bir de bal kabağı avokado ve tatlı patates de yapmalı miyim bilmiyorum Bizde 6 buçuk aylık olunca kahvaltıya baslicaz yumurta sarısı ver dedi doktor ama neyle karistirsam bilmiyorum doktor yulaf lapasi yada pirincli kasık mamalarina karistirabikirsin demişti Bir de organik labne almayı düşünüyorum ama erken mi henüz bilemedim azıcık kahvaltı öğünü ne koysam
mirosgirl zeynep1401 avakadoyu deneyin bence doktor 1 yıl önermedi bana vermene gerek yok diye alerjisi yüksek bi besinmiş
durubebek_ zeynep1401 bence deneyin yuöurtayı da tek verin mutlaka alerjen bir besin bir seyle karıştırma gereği duymadım hep tek verdim kzıım tek yiyor kahvaltıya top peynir eklemiştim ama sanırım 8 aylıkken vermeye başladım birde tavada tereyağlı peynirli yumurta yapıyorum onu da çok seviyor salatalık vs veriyordum şimdi mevsimi değil yumurta bebek kuymak mücver pankek peynir meyve bunlar oluyor kahvaltıda genelde birde zeytin deneteceğim araştırıyorum şuan peyniri tereyağı tahin pekmez vs üreten anneler adlı bi markadan aldım güvenilir kullanan arkadaslarım var bende begendim
zeynep1401 ozdenizzz ya evet normal patatesi bende hassasım ezdim tadına bir bakiyim dedim acımsı bir tadı vardı benim bile begenmedigim şeyi bebeğime vermek istemedim o yüzden bende tatlı patates aldım onu denicem birde. Yoğurt vermedim bende onu denicem mayaladiktan sonra. Evet şu veriyorum mutlaka
zeynep1401 mirosgirl yaa öylemi aslında görüyorum 5 aylıkken bile verenleri bende aldım ama versemmi o zaman ama doktora kac kere sordum neler verebilirim diye mesela tuz bal sakatat bide bi kac şey daha vardı onlar yasak dedi avokado yu demesi hiç
ozdenizzz zeynep1401 ben onlar vereceğim her şeyi önce kendim tadıyorum o yüzden tatlı patates benim bile hoşuma gitti normal patatese muhakkak bir şey koymam gerekiyor mama koyduktan sonra ne anlamı var diye düşündüm.