aselkussum Kizlar eşim peynir almış örgü top uzun ince ne ararsanız ama bissuru almış ben bunları bozulmasın diye nasıl saklayabilirim
Pamukhanim_ aselkussum buzluğa atsan ben dili çeçil kaşar falan koyuyorum bazen labneyide koyuyorum bişey olmuyor
Minel-inannesi aselkussum ev yapımıysa bol tuzlu su hazırlayıp bidona basın yada direk dondurucuya atın
aselkussum Pamukhanim_ ya şöyle bu peynirlerde ev yapımı gibi yani paketli değil açıktan almış hepsini kaşarı falan bebde atıyorum ama bunlar olmaz gibi geldi
Pamukhanim_ aselkussum ev yapımı annenin yaptığı peynirleri atıyorum ben ama bilemedim bir parça bugün köyün yarım çıkarıp bakarsın kötümü diye
aselkussum Minel-inannesi teşekkür ederim tuzlu su yapayım o zaman köy peynirleri bozulmuyo tuzlu suda da bunları bilemedim az az alıp yiyoduk normalde ne olduysa bissuru almış
aselkussum Pamukhanim_ artık çok geç hepsini tuzlu suya bastım 😅köy peynirini normalde öyle yapıyoruz daha doğrusu annem basıp gonderiyo ama bunlar ev yapımı tel örgü top falandi tuzsuz emin olamadım arayıp sordum adamda tuzlu suya basın dedi bakalım nasipte varsa yeriz