elasu41 Anneler günaydın. Bebeğim 3 buçuk aylık ve evimizin derecesi geceli gündüzlü 24° civarında. Nem oranı 45 50 arasında değişiyor. Bebegimi geceleri uzun kol zıvibınn ve tek alt yatırıyorum gündüzleri de yine ince bir tulum ya da yine alt üst takım olacak şekilde gezdiriyorum. Terlemiyor vücut ısısını kontrol ediyorum ensesinden ve göğsünden gayet sıcaklığı güzel. Ama kayınvalidem sürekli uykudan yunca yelek giydir evde gezinirken yelek giydir uyuturken yelek gibi gibi beni darlıyor ben yelek giyedirmek istemiyorum çünkü bebeğimin zaten vücut isisi normal terlememediği için üşütme gibi bir ihtimali de yok odanın sıcaklığı da gayet ideal diye düşünüyorum benim gibi olanlar var mı sizce nasıl bunun tepki verebilirim giydirmeyeceğim söyledikçe giydir giydir üşütür üşütür sen anlamazsın üşütür gibi sürekli beni darlıyor ne yapabilirim
Mariposa elasu41 ben giydiriyordum , uyandiktan sonra ortam ne kadar sicak da olsa bi usume geliyor insana. Psikolojik olarak belki de, hep giydirdim bi sorun da yasamadim. Giydirmek istemezseniz giydirmezsiniz olur biter.
bebiskoveannesi elasu41 benim de oğlum 1 yaşında. Aynı dediğiniz gibi evin içi. Uykudan uyanınca bazen giydiriyorum ben özellikle sabah erken kalkmışsa mutfağa geliyo bizle beraber o zaman giydiriyorum ve ya dışarıda güneş yoksa. Ama çoğu zaman giymiyor tabi. Siz de uyanınca kısa süreli giydirebilirsiniz sonra çıkarırsınız zaten
bebikoluturtle elasu41 sabah uykusundan kakınca giydirmek iyi aslında çünkü yaklaşık 10 12 saat gece uykusunda sıcak sıcak yatıyolar evin içi sıcakta olsa o yataktan kalkınca gelen serinliği hepiniz biliriz ben uykudan kalkınca hemen altını değiştiririm ya battaniyesine geri sarar yanıma alırım yada yeleğini giydiririm
ggrqnitt evet sıcaklık hep dikkat ediyorum ama uykudan uyanınca o sıcaklıkla odaya gelince hızlı ısı değişimi olacağını hatta üşeyeceğini düşünüp yelek giydiriyorum sırtına ya da terlemişse havlu şeklinde ağız mendili koyuyorum sıcak soğuk değişimine destek olsun diye birkaç dk sonra Oda sıcaklığına göre çıkarıyorum ama asla yelekle yatırmayın boş yere terler sıvı kaybeder çocuk bu sizin düzeninize ve zevkinize kalmış
atarepla Normalde giydirmesen bile uyanınca giydir bence. Uyurken terler çünkü elinle hissetmesen bile vücut ısısı artmış olur ve uyanınca hızla ısı düşer. Bu sebeple uyanınca bir süre yelekli dursun. Uyurken yelek giydirmek mantıklı gelmedi ama uyurken zaten terler çocuk.
Retzja Ben giydirmiyorum, gerek duymuyorum çünkü evimiz olması gereken derecede, bebeğimin de ısısını sırtı ve göğsünden anlıyorum.
duyguluinsan elasu41 ben kendim bile uyanınca yelek giyerim. Bebeğim de giyiyor. :) Analı kızlı biz yelek kadınıyız. ( evimiz 26-26 derece)
sarikavun elasu41 ben ilk uyandiginda giydiririm biraz mayisikligi gecince iuice uyaninca cikaririm yelegi. Bizimkiler de ayni corap da giydirmem ben onlar giydir deyknce de yok ben giydirmiyorum diyip geciyorum. Mesela annemin evi soguk oraya giderken hem yelek hem hirka alirim yanima ki usumesin diye ama onlar dedigi icin degil ben istedigim icin😍benim cocugum istersen dogurduguna giydir yelek de gec🙈
myangelson elasu41 ben uykudan uyanınca giydiriyorum biraz daha sonra yerde oyuncaklarıyla oynamaya falan indigimizfe sürekli emeklemeye çalışıp hareket halinde olduğu için çıkartıyorum yoksa terliyor