Sundayslience Kızlar ne yaptıysam ilik suyunu bir türlü içiremedim, denemediğim tarif kalmadı. Ağırlığından mı, tadından mı sevdiremedim. Oysa ki sadece 1 küp koyuyorum ama maalesef içmiyor. Elinizde güzel ilik sulu tarifleriniz varsa alırım. 😋
Ikrazumra19 Sundayslience ben kasaptan alıyordum kotu oluyordu geceblerde migrosta ozel hazirlanmis sirf ilikten ibaret kemikler var onları gordum aldim neyse eve gelince sirkeyi suya koydum 1-2 saat sonr yikadim guzelce tencereye koyuyorum biraz tuz cok az ama su ekleyip 7 saat filan kaynatip buzluk posetine koyuyorum bilemedim hep boyle yapiyorum
Eslifaslan Sundayslience defne yaprağı soğan sarımsak tane karabiber koyuyorum bende baya aromalı oluyo
Lala9358 Sundayslience ben kuzu ilikli kemik aliyorum bi gece tuzlu suda tencerenin icinde kapagini kapatip buzlukta bekletiyorum kemikleri butun kanlari cikiyor sizede tavsiye ederim birde sabah kanli suyu dokerken sirkede dokuyorum icine oyle iyice yikiyorum. Daha sonra kaynatacagim tencereye aliyorum kemikleri icine icme suyu koyuyorum kaynayinca altini kisip kapagini cok hafif acik kalicak sekilde kapatiyorum suyu azaldikta kaynar icme suyu ekliyorum tam 12 saat kaynatiyorum. 6 saat gectikten sonra icine 1 adet buyuk kabuklari soyulmus sogan 1 adet kabuklari soyulmus havuc 3 dis sarimsak ekliyorum onlarlada 6 saat kayniyo daha sonra altini kapatiyorum suzgecten geciyorum ilik suyunu daha sonra ustunu kapatip buzdolabina kaldiriyorum 1 gece buzdolabinda bekletiyorum sabah actiginizda ustunde yag biricektir o yagi atin antibyotikler vs hayvanlarin yagina geciyor o nedenle katilasmis yagi kasik yardimi ile ustunden atin. Ilik suyunuz bi gecede jel kivamini almis olucak istediginiz porsiyonlarda ya buzdolabi posetine koyun yada karton bardaklara koyup ustunu sikica kapatin hava almasin buzluga atin yada buz posetleri var migrosta filan satiliyo kup kup koymak isterseniz ondan alin. Bebegimi uyutuyorum simdi birazdan yatirip size ogluma yaptigim corbanin tarifini vericem 🤗
Sundayslience Emine06 hayır çorbalarına katıyorum direkt olarak vermiyorum fakat yine de işin içine ilik suyu girince içmiyor... defne yaprağı koyulabilirmiş öyle okumuştum sanki bir yerde ama emin değilim. Of...
Emine06 Sundayslience Allah Allah tadını nasıl alıyor ki defne yaprağı koyabilirsn biraz kokusu alsn diye çorbasnı biraz fazla yapıp ilik suyunu daha az koyuo çoğaltarak devam etmeyi dene birde
Ikrazumra19 Sundayslience valla bilmiyorum ki 8.ayda basladim koymaya suan 20 aylik oyle bir sorunla karsilasmadim kemik suyu yerine kıyma koyun sizde daha da faydali olur
Nghn Sebzelerle kaynatanlar var ya öyle mi deneseniz? Belki tadı değişir. Ben hiç o şekilde yapmadım da.
Lala9358 Sundayslience ne demek 🤗 umarim oglunuzda begenir bu tarifi benim bebegim severek yiyor bugun ona kuzu eti hasladim suyuyla ayni bu corbayi yaptim pistikten sonrada en son haslasigim eti ekleyip blendirdsn gecirdim oylede cok sevdi🤗 umarim sizin bebisinizde sever eger baharata alisiksa seviyor ise icine cok az karabiber kimyonda atabilirsiniz
Lala9358 Sundayslience ben ogluma genelde 2 gunluk yapiyorum yemegini bugun yaptiysam yarinda aynisi yiyor ona ozel yapiyorum. Birde ben corbayi sulu yapmiyorum koyu kivamli yapiyorumki doyurucu besleyici olsun icine ekmek dogramadan yediriyorum size ona gore olcu vereyim. Yaklasik 2 yemek kasigi tereyag 3 yemek kasigi un tercihen tambudag unu yoksa normal unda olur diger taraftan ilik suyumu eritmeye birakiyorum ayri bi tencerede. Unu devamli kavuruyorum kisik ateste hafif renk almaya baslayinda cirpici yardimiyla yaklasik 4 bucuk su bardagi ilik suyunu yavas yavas dokup hizlica cirpiyorum kaynaya kadar hizlica cirpiyorum daha sonra 1 adet orta boy patates yarim kapya biber kabuklari soyulmus eger kucukse tamamida olur 1 ufak dis sarimsak ekliyorum hepsini kup kup dograyip devamli kaynaya kadar karistiriyorum kaynayinca altini kisiyorum kapagini hafif acik bi sekilde kapatiyorum ama ara ara karistirmak gerekiyo dibi tutmamasi icin pistikten sonra icine cok az kaya tuzu ekliyorum benimde oglum 16 aylik severek yiyor. Sadece ilik suyu degil etin kendisinide atin corbalarina kiymada atin oyle yesin ama tercihiniz kuzu etinden yana olsun ben ogluma daha hic daha eti tavuk et vs yedirmedim buna cok dikkat ediyorum kuzu eti ilaclanmaya en az maruz kalan hayvan o yuzden kuzu etiyle yapiyorum🤗 bide boyle deneyin eger sivi sekilde vermek istiyorsaniz ozaman unu daha az koyun