mrnrk Selamlar,5.aylikken tadimlara başladik şuan 6 aylik . Ama ek gıda reddi var resmen,yemek istemiyor. Kafasını çeviriyor püskürtüyor elime vuruyor. Ne yapmaliyim yemesi için sizce bu durum ne zamana düzelir
3kedili2bebekli mrnrk olması gereken bu zaten tuhaf ama normali buymuş zorlamayın tadıma devam ettirin 7. Ay civarı bir iki kaşık olsun yemeye başlar zamanla da arttırır
bebemiz mrnrk doktorumuz bu durumlarda kesinlikle zorlamayın ama bir süre sonra yine teklif edin diyordu. Bir de yaptığınız yemekten önüne biraz koyun eliyle oynasın yemeğe dokunsun demişti biz de öyle yaptık yemese bile oynuyordu
bebemiz mrnrk bir de yaptığınız yemeği açken teklif edin . Emziriyorsanız içine biraz anne sütü katabilirsiniz çatalla ezdikten sonra . Örneğin kabak haşladınız ezdiniz bi tatlı kaşığı kadar kabağa biraz sütünüzden katabilirsiniz
mrnrk 3kedili2bebekli inşallah düzelir canim böyle oldu mu çok zor oluyor hevesle hazırlıyorum yemediğinde moralim bozuluyor kizimdan küçük ablamin bar oğlu ağzini hemen açiyor hiçbir yeri batmadan yiyor bende onlari o şekilde görünce canim sıkılıyor ister istemez
3kedili2bebekli mrnrk can sıkacak bir sey yok inanın benim kızımda yerdi ama oğlum 8. Aya kadar bir lokma yemezdi
Retzja Şuan mantık 1 ya da 2 tatlı kaşığı tadım yapması. Elleriyle dokusunu vesaire öğrenmesi. Yemesi değil yani. 1 yaş sonrası doyumluk yiyecek. Böyle olması normal. Daha 6 aylık. Ek gıda reddi tadım sürecinde yaşanabilecek bir durum değil. Ortalık daha çok batacak, taa ki yemeğin ne olduğunu idrak edene kadar. Daha başından kıyaslamaya başlamayın.
3kedili2bebekli mrnrk evet 1 kaşık 2 kaşık derken 1 yaşına geldiğinde hic yemek sevmeyen üstelik mama mama diye gezen bir bebek oldu hala öyle 2 yaşına girecek yarın ☺️