esrayazici1525 Daha önce de başlık attım ama kimse dönüş yapmadı meme reddi yaşıyoruz var mı bizim gibi meme reddi yaşayan sonra geçen bilmiyorum geçer mi dönüş yapılırsa çok memnun olurum burda herkes birbirine fikir veriyor bende o fikirlerden yararlanmak isterim
buseatabay esrayazici1525 bende meme reddi yaşadım 2 aylık civarındaydı, kaşık biberonla denedim kabul etmedi şırınga verdim çıldırdı. Daha sonra silikon göğüs ucu aldım lansinohun onunla tuttu ve biberonda onu kullandım bizde Philips redde sebp oldu çünkü bebeğim sertliğini sevdi biberonun öyle düşündüm. Alıştı ama silikonla emiyordu sonra tatil vs derken biberon daha çok verdim tekrar tutmadı 8 aylık oldu sağarak veriyorum 🤷🏻♀️
buseatabay esrayazici1525 ten ten de verdim,koşarak zıplayarak, dikkatini çeksin diye kolye taktım boynuma hiçbirinin bana faydası olmadı eğer bebek küçükse umarım döner emmeye. Bir süre sonra süt sağmak , biberon yıkamak çok sıkıcı geliyor
buseatabay esrayazici1525 bir de göğsününz üstünden damlatarak verebilrsnz o sırada memeyi kavrayıp alışabilir. EDS satılıyor bi bakın isterseniz
kaspis buseatabay çok zor değil mi bende 3 aydır sağarak veriyorum saatler hep şaşıyor kaç saatte bir sağıyorsunuz? Herkes 3 diyor ama imkansız 3 saatte bir sağmak hem bebekle ilgilenip hemde uyumamak falan gerek yani çok zor
esrayazici1525 buseatabay inanın çok üzüyor bu durum beni keşke tüm bebekler emse sağlıkla annelerin sütüde şelale gibi aksa bende dikkatini çeksin diye kanepede zıplayarak emzirmeyi denedim ama iki üç dk tutmuştur sonra bıraktı haliyle bende yoruluyorum zıpladığım için bilmiyorum belki pilates topu işe yarardı ama sabırla aşmayı bekliyorum şuan 3.5 aylık bir buçuk aydır mücadele ediyorum
esrayazici1525 buseatabay Ten tene teması da denedim biraz faydası oldu gibi ama sürekliliği pek yok yine aynı noktadayız geceleri ve gündüz uykusunda alıyor refleksle emiyor kendi bilinciyle reddediyor dediğim gibi 3.5 aylık sağıyorum mecburen inşallah döner ne yapsam olmadı
esrayazici1525 buseatabay eds gördüm birde onu deneyeceğim yapay zekaya da sordum bu konularla kafayı yediğim için 😄 beslenme sondası diye satılıyormuş eczanelerde belki o şekilde evde eds yapılabilir deneyeceğim kablonun bir ucuna biraz sağdığım anne sütü diğer ucunu da memeye takmayı düşünüyorum inşallah bulurum ve çözerim bu konuyu inşallah işe yarar yatarak denedim olmadı ısrar edince ağlıyor zıpladım olmadı yürüyerek denedim olmadı şarkılar söyledim oyuna çevirmek istedim olmadı
evolution esrayazici1525 şu an aynı durumdayız. Benim kızımda 2 buçuk aylık ve bir aydır meme reddi ile savaşıyoruz. Sebebini bulamadım çözemiyoruz. Uyudan uyanınca emiyor ve ayakta gezerek. Bazı günlerde ise meme reddi olmuyor. Umarım atlatırız bir çözüm bulan varsa yazsınn
angelmommy_ evolution pilates topunda zıplamak ise yaramıştı yoksa eger yatagin üzerinde zıplayarak emzirmeyi deneyebilirsiniz
tyugsug evolution evet benimde öyle bazen iyi bazen de canı yanmış gibi ağlıyor en çok da gazı varken yapiyor
esrayazici1525 evolution sizinki yine biraz tutuyormuş bizimki sadece uykularında emiyor uyanınca almıyor ne denediysem olmadı eds kaldı bitek ten tene temas denedim zıplayarak yürüyerek denedim hergün bir umut meme teklif ediyorum ilk zamanlar çok katılarak ağlıyor memeye gelmek istemiyordu şuan biraz daha oyun oynuyor itiyor gözü açıkken almıyor üzülüyorum 3.5 aylık 1.5 aydır mücadele içindeyim bazen yorulup pes etmek istiyorum ama bu duygudan mahrum kalmak istemiyorum
evolution angelmommy_ denemedim hiç hatta doğumdan sonra topu direk boşaltmıştım. Yarın deneyeceğim🙏🏻 teşekkür ederim
esrayazici1525 angelmommy_ valla işe yarasın diye her yolu deneyeceğim bulabilirsem onu da alacağım artık en son çare kanepede zıplayarak denedim 3 Dk filan tuttu bıraktı
esrayazici1525 elifnurkerim 3.5 aylık şuan ama ben 2. Ayına girdiğinde mecburi bıraktırmak zorunda kaldım yani ara verdik diyebiliriz rahatsızlandım çok ağır hastalıktı ilaçsız geçmedi haliyle doktor emzirme sağ dedi tedavim bitince memeyi vermemi söyledi o sürede 2 3 hafta boyunca mamayla beslendi şuan memeyi reddediyor yaklaşık 1.5 aydır çabalıyorum
annelife esrayazici1525 çeşitli zamanlarda yaşadım. Bebeğim süt indirmeye karşı sabırsız olduğu için mememi sıkarak veriyordum sütü fışkırsın istiyor çünkü sürekli. Küçükken kabul ettirmesi çok kolay oldu. O emmediği zamanlar sağdım sütü artırdım. İçmediği sütü şırıngaya koyup verdim parmağımı emdirerek falan. Bazen üstüne yatarak emzirdim ağzına sıktım sütü. Zaten emmeye muhtaç olduğu için memeyi kendisi istedi. 5-6 aylarda yaşadığı reddi naptıysam çözemedim. Süt çok olmasına rağmen ağladı ağlayarak emdi hep emme süreleri kısaldı aralıklar uzadı derken kilo verdi. Mecbur mamaya geçtim. Eğer kilosu sorun olmasaydı gerekirse eve kapanıp ek gıdayı artırana kadar ısrar edecektim ama nasip olmadı. Çok şükür korktuğum gibi bağışıklığı falan düşmedi gayet sağlıklı. Elinizden geleni yapın mutlaka çünkü yapmazsanız hep bir acaba olacak aklınızda ama olmazsa kendinizi hırpalamayın. Çok üzülüyor insan memeden kesme sürecinde ama bu bir noktada olacak illa ki. Önemli olan ilişkinizin de sağlığı. Fazla meme ısrarı bebekleri de inatlaşmaya sevkedebiliyor. Memeye ısrar ettiğim için biberon reddi de yapmıştı direkt beslenmeyi kesti o dönem 🥲
esrayazici1525 annelife evet bu konu beni de derinden üzüyor inanın uyku uyumuyorum yani sağım filan yapıyorum ki süt kesilmesin bi şekilde alsın diye mecburi bir zorunlulukla mamaya alıştı elimde olsa asla vermezdim biberon çok çok üzgünüm keşke zamanı geri alabilsem rahatsızlandım ilaç kullanmak zorunda kaldım sürekli bu konuları okuyup araştırıyorum yani deniyorum ne yapacağımı bilemiyorum zıpladım yürüyerek verdim şarkılar söyledim oyuna dökmeye çalıştım ağzını açıyor ama memeyi tutup kavramıyor biraz ısrarcı olduğum ilk zamanda aşırı geri tepti çünkü uzun bir süre oldu 1.5 aydır uğraşıyorum bazen artık çok yoruluyorum psikolojik olarak çabalamayı bırakmak istiyorum ama sonra ne kadar alırsa alsın diye sağıyorum nasıl geçecek bilmiyorum
esrayazici1525 annelife biberonu zorunlu almak zorunda kaldı dediğim gibi yani alternatif yöntemlerde denedim ama rahatsızlanmıştım sütümü veremedim öyle de güzel emen bir bebekti ki benim imtihanım heralde Buda bilmiyorum şuan biberonu da gönülsüz alıyor mamayı elimde olsa asla vermezdim ama doktor emziremeyeğimi söyleyince mecbur kaldık ilk doğduğu emdiği döneme dönmek için neler vermezdim intgramda da araştırıyorum çok aşan anne var bu konuyu umarım bizlerde aşarız
sarehifasu esrayazici1525 kaç aylık benim bebeğim de 3 ve 4. Aylarda fazlasıyla oldu hep uzanarak emzirdim sadece öyle emiyordu emmedigi de oluyordu tabikide ama mama vermemenizi tavsiye ederim biberona alışınca memeyi tamamen reddedebilir
hepyerdeyizz esrayazici1525 Umarım düzelir çok fazla zorlamayın o zaman daha çok almıyorlar. Biz yenemedik evlendik malesef 🥲🥲iki ay emdi sonra geceleri üç kez emiyodu bir ay öyle sürdü sonra o bıraktı ben diretmedim
esrayazici1525 hepyerdeyizz diretince zaten ters tepti ağlama krizlerine girdi bende ısrarcı olmadım tabi daha sakin yaklaştım daha sakin teklif ettim memeyi oyun yaparak mesela şarkı söylerek anne sütünün faydalarını anlattım konuştum ısrar etmiyorum sen nasıl istersen öyle olsun dedim ama yok olmuyor küçük diye bir umut döner diyorum ama defalarca kez yazdığım gibi 1.5 aydır uğraşıyoruz aynı noktadayız sadece ilk başlarda ağlardı şimdi oyuna döktü ağlamıyor çekip bırakıyor ağzına sıkıp veriyorum tadını alırsa alır diye ağzını açıyor ama tutmuyor
sarehifasu hepyerdeyizz sana cevap vermedim ayrıca aç kalmaz merak etmeyin elbet emicek ben kendim de yaşadım bu durumu o yüzden söylüyorum öyle kafadan atmıyorum
sarehifasu hepyerdeyizz ayrıca biz memeyi teklif ettiğimizde tamamen aç değilse emmek istemiyor meme reddi olduğu için haliyle aç olunca mecburen emmek zorunda kalıyor
hepyerdeyizz sarehifasu Buraya açık bir yere yaziliyorsa herkesin cevap verme hakkı vardır . Ben de denedim çocukta. Çocuğa değişiyor ilk çocuğumda atlattık redii ikincide yenemedik hata usteledikce Daha da geri çekildi