prensesiinannesi Kızlar merhaba bebeği doğarken çarpık bacak doğup tedavi gören var mı ve süreçte neler yaşanıyor ve hafif olan bi bacak bileklerimden burkukluk alçı yoluyla mı bitiyor başına gelen varmı
jasminegms prensesiinannesi demekmistediğini anlamadım sonda benim bebegim ilk aylarda cok hafif çarpıklık vardı hergün dus aldırıp birleştirip masj yapıyordum
Beraninannesii prensesiinannesi Alçı, ameliyat, ortez tedavisi ile tamamen düzeliyor. 3 buçuk yaşında çift ayak pevli oglum var.
CilekliKedy prensesiinannesi bebeğim 8 aylık oldu bile hiiç merak etmeyin çabucak geçip bitiyor sadece alçılamada biraz zorlanıyorsunuz şu an belirli saatlerde ayakkabı takıyoruz
CilekliKedy Beraninannesii tamamen geçti mi acaba ve ayakkabıyı düzenli kullanabilidiniz mi bazen hiç istemiyor kıyameti koparıyor giydiremiyorum
Beraninannesii prensesiinannesi Teşekkür ederim. Özel bir ayakkabı çarpık ayak tedavisinde kullanılıyor.
prensesiinannesi LadyGaddar pev denilecek gibi değil anne karnında hep oturma pozisyonu aldığı için ayak bilekleri hafif içe dönük
Gnll12 Buna doktorunuz birşey dedi mi benim kızımda vardı doktor hergün masaj yap ve güneş ışığı alsın bacakları dedi ve öyle de düzeldi, tabiki ilerleyen dönemde d vitamini de bu konu da etkili düzelmesine yardımcı oluyor
LadyGaddar prensesiinannesi evet pozisyonel inşallah ameliyat ayakkabı olmadan kolayca geçer Ama ihmale gelmez cok çabuk nüks yapar dikkatli olun
CilekliKedy prensesiinannesi o zaman sizinki pev değil anne karnındaki pozisyonundan kaynaklı pevde alçılama ortez şart kendiliğinden düzelmeyen bir durum masajla hiçbirşeyi kalmaz ☺️
prensesiinannesi CilekliKedy şuan bizim de ikinci alçımız oldu bugün Rabbim başka dert vermesin şükür tedavisi olan bi durum
prensesiinannesi CilekliKedy dr da dedi ilk alçı çıkınca dpzelmiş dedi ama alçıyı kesemem dedi sonra ameliyat evet
Beraninannesii CilekliKedy Biz bugün tedaviyi bitirdik çok şükür 🥹 Kontrolümüz vardı güzel haberi aldık. Evet ben hiç aksatmadan ortezlerini, ters kalıp botlarını ısrarla giydirdim bugün ağlasın yarın büyüdüğünde beni neden iylestirmediniz diye aglacagina bugün ayakkabı giyiyorum diye ağlasin Dedim hep kendimi böyle teselli ettim
prensesiinannesi LadyGaddar şuan ikinci alçımız oldu ama düzeldi yani neyse onun için neyse iyi o olsun
CilekliKedy prensesiinannesi ameliyat bile sayılmaz çok küçük birşey hemen geçiyor zaten iyi hissetmek lazım ☺️
CilekliKedy Beraninannesii yaa çok sevindiim maşallah sizee 🥹 bende pevliyim maalesef biliyorum o ben neden böyleyim sorgusunu çünkü hala dikkatsiz yürüsem içe basıyorum çok haklısınız aslında şimdi ağlasın da ileride unutup gidecek zorlamak lazım 🥲
CilekliKedy Beraninannesii bir de acaba kaç saat takıyordunuz bizim doktorumuz yok maalesef alçı doktoruyla çok sorunlar yaşadık sonra da birkaç doktor kabul etmedi bir daha da gitme fırsatımız olmadı