balbebekannesi913_ Popüler kültür köleliği bence trend olan bir ürünü sorgulamadan stoklayıp istiflemek. Ve gerçekten çağımızın vebası inanılmaz bir tüketim çılgınlığı var. En basiti bir sene önce dubai çikolatası diye sıradan uyguna üretilip satılacak bir ürünü tüm dünyada yüzlerce binlerce liraya satıp insanları kazıkladılar. Şimdi kimse yüzüne bakmıyor.
Ben bir şey alırken buna çok ihtiyacım var mı? Alırsam uzun süre işimi görür mü? Diye düşünüp araştırıp kalitesine emin olduktan sonra alırım. Ev tekstili, tabak çanak, kıyafet konusunda hiçbir şeyi desenli tercih etmem. Yıllardır kullanıyorum çünkü modası geçince kırılmadan eskimeden değiştirmek istemiyorum.
Örneğin fırın aynı işlevi gördüğü için airfry hevesim olmadı hiçbir zaman.
Veya cezveyle yaptığım kahve bana yettiği için sürekli modaya uygun yüzlerce çeşiti çıkıp şişirilen espresso, kahve makineleri hele evlerde yapılan kahve köşeleri bana çok gereksiz ve kalabalık geldi.
Ama hem kızımın hem benim toz alerjimiz olduğu için kurutma makinesi almak, süpürge makinem kırıldığı için dyson almak büyük ihtiyaçmış bizim için. (Neredeyse tüm şarjlı makineleri çevremde deneyip kullandıkları sürelere dikkat ederek gözlemledim. Açık ara en iyisi ve en uzun vadede yıllarca işlevini kaybetmeyenin dyson olduğu kanısına vardım.) Daha uygun makine bir başkasının işini görüyorsa alıp kullanabilir. 4 sene fantom dikey süpürge kullandım canavar gibiydi. Ama hassas olduğumuz için bize yetmedi.
Yine 3 çeşit termos kullanıp bir saatte sıcaklığı azalttıkları için elimdekileri satıp stanley almak benim için bir ihtiyaçtı. Dışarıda çay kahveye para vermek istemiyorum,çalışırken,parka pikniğe giderken saatlerce dursa da ateşin üzerinden yeni almışım gibi sıcacık kalması önemli bir detaydı. Hatta içinde unuttuğum çayın 30 saat sonra temizlerken elimi yakması çok şaşırtmıştı.
Dediğim gibi almak şart değil, uygun termos işimi görseydi marka ayırt etmeden kullanırdım. Ben kalite aradığım için tercih ettim. Yıllarca termosa ihtiyaç duymam modası geçse farklı desenler çıksa da umursamam.
Velhasılı kelam popülerlik ihtiyaca göre değişir.