SheDoesntCare Kızlar helloğğğğ , şu an ek gıda sürecindeyiz 6ay 10 günlük bebeğim ne zaman normal yemek yedirmeye başlarım o günü iple çekiyorum siz ne zaman başladınız kendi yemeklerinizden yedirmeye ilk olarak hangi yemekten başladınız ??🫠
deniz255 SheDoesntCare aslında tadım bittikten sonra sizin yediklerinizden verebilirsiniz. Tuzsuz olarak ama ve bal hariç
mondecaidensecmeler SheDoesntCare oğlum 10 aylık biz ne yersek onu yediriyorum. İştahsız olduğundan ne yerse o diyorum
ikibaloglanannesi SheDoesntCare 7 aylık oğlum biz ne yersek onu yiyor. Zaten bizim tabaktan istiyor sürekli. (Abisine de aynı gitmiştim. Şu an 33 aylık abisi de yemek falan ayırt etmez hiç. Ayrı yapmadım tadım sürecinden sonra.)
CilekliKedy SheDoesntCare 7 ay 17 günlük bize ne yapıyorsam onu vermeye başladım ama içine tuz baharat vs atmadan ona ayırıp öyle tamamlıyorum yemeği
deniz255 SheDoesntCare inanırım 😂😂😂😂 tadım bittiyse kahvaltı öğününü oluşturabilirsiniz. Öğleden sonra da ara öğün(yoğurt meyve) ara öğün vermediyseniz akşam üzeri çorba. 1 ay sonra 2 ana öğüne geçersiniz. Yani ben kızıma kahvaltıda yumurta kırıp veriyordum peynir altı suyuyla yumurtayı karıştırıyordum yumuşak oluyordu. Tahin pekmez yiyebilir. Pekmezin soğuk sıkım olmasına özen gösterin. Diğer türlü tam buğday unuyla çok güzel tarifler var krep vs. Her şeyi yiyebilir aslındaa.
deniz255 SheDoesntCare pirinci haşla sonra yoğurt yumurta çırp al tencereye azıcık da su kot pişsin pirinçleri ekle biraz da tereyağı ekle bu şekilde yoğurt çorbası yapabilirsin. İstersen kırık pirinçle yap çok şişik olmasın pirinçler belki boğazına takılır felan. Gaz sorunu yok ise eğer mercimeği haşla içerisine tereyağı koy o da güzel oluyor. Diğer türlü tavuk haşlama yapabilirsin içinde tavuk patates havuç var zaten kızım 4 yaşında hala çok seviyor.
deniz255 SheDoesntCare evet o yüzden dedim kırık pirinçle olabilir belki ama hiç pirinç koymadan da yapabilirsiniz yoğurt çorbasını. Baharatlara geçince nane de eklersiniz içine miss
myybabyy SheDoesntCare aşkım tadım süreci o yüzden var zaten. Sen tadımları geçtik demişsin ama tadım süreci öyle hemen bitmiyor. Tadacak okadar çok şey var ki 🙂 mesela pirinç taneli olduğu için onu yiyememesi normal benim bebeğim 8 aylık hala pirinç gibi taneli şeyler ağzına geldimş geveleyip duruyor. Kafanda belli bir sıralama yap, chat cpt den yardım alabilirsin. Meyve sebzelerden sonra tahıllara geç. Tahılların içine meyve püresi katabilirsin. Yanına labne yumurta sarısı al avokado al sana kahvaltı 🥳 Tarifller içinde Pinterest e bakabilirsin
SheDoesntCare myybabyy 😅😅hahahas teşekkür ederim ya kızımda annemler kayınvalidemler yardımcı olurdu , şu an yurt dışındayım oğlum sanki ilk çocukmuş gibi ne yapacağımı şaşırdım 😅teşekkür ederim peki yemeklere ne zaman geçeriz tahmini
myybabyy SheDoesntCare benimde 10 yıl aradan sonra ikinci çocuğum bende ilkmiş gibi araştırıyorum herşeyi unutmuşuz 😃 yani şuan 8 aylık ama ben halen bizim yemeklerimizden vermiyorum. Yani şöyle düşünebilirsiniz bişey vereceğimiz zaman ben bunun içindekileri tadım yaptırdım mı diyorum yada yemediği max 1 şey vardır içinde ki alerjik bi reaksiyon olursa bilirim ki ondandır. Mesela kendimize mercimek çorbası yaptıysam tuzunu atmadan ayırıyorum ama genelde ona ayrı yapıyorum. Zaten kahvaltı oluyor. Bir öğün yoğurt veriyorum ben. Bir öğünde çorba yapıyorum. Sebze çorbası yapıyorum köy tavuğunun suyuna tavuk suyu çorbası tarhana balkabağı çorbası vs.
CilekliKedy SheDoesntCare henüz fazla taneli denemedim ama pirinci falan yiyor küçük parça halinde pilav tanesi kadar falan ufalıyorum et yiyor