Yldzilhan Kızlar 1 yaşına giriyoruz 1 haftamız kaldı ben Kahvaltıda peynir yumurta bebek bisküvisi gibi şeyler veriyorum ara öğün meyve püresi akşam çorba yoğurt yatarken de aynı şekilde püre vs muhallebi gibi yeterince besleniyormu katı şeyler çok fazla veremiyorum korkuyorum çiğnemeyez diye nasıl yedirmem gerekiyor ?
Frrdevss Yldzilhan bence korkma dişleri çıkmıştır zaten bu sefer katıyı yemekte zorlanır taneli şeyler vermeye başlayın sebzelerden felan yemeklerden mevsim meyve sebzelerine göre değişik çorba yemekler yapabilirsiniz
menis_21 Yldzilhan 1 yaşa kadar ana besin anne sütü zaten emiyorsa eğer ,emmiyorsa formül mama gayet iyi menünüz bence 1 yaşından sonra beslenme önerileri var bu formun bloğun da yada doktorunuza danışabilirsiniz...
menis_21 Yldzilhan Kahvaltıyı mesela ayrı ayrı verebilirsiniz artık tatlarını ayırsın çorbayı daha pütürlü yapmaya başlayın makarna pilav verebilirsiniz ....
Yldzilhan Frrdevss çorbasına ekmek diliyorum kaşar peyniri falan kendi yiyebiliyor katı bi şekilde ama ekmeği veremiyorum eline sanki çiğnemeden yutuyor gibi hissediyorum
Yldzilhan Cigdemm61 emziriyorum mama vermiyorum geceleri 1 saate bi kalkar o zamanda emziriyorum gün içinde devamlı emiyor zaten
Deletedmom0028 Yldzilhan altı dişi var oğlumun 12. 5 aylık kendine ekmek yaptım onu yiyebiliyor. Uzun zamandır yemiyordu 7. dişi de bugun gördüm patladığını. Hatta bugun tost yaptım kendi ekmeği ile yarısını yedi.
SelmaYakup 1 yasinda herseyi yiyebilir artik benim oglum yiyordu yani tabiki dişleri cok olmadigi icin cigneyemiyor ama agzinda ceviriyor korkma salatalik falan ben eline veriyorum yiyor rahat
Yldzilhan menis_21 peyniri yumurtayı ayrı ayrı veriyorum yumurtayı labneyle birlikte veriyorum hep kaşar peynirini aynı şekilde eline veriyorum yiyor ama daha büyük katı şeyler veremiyorum mesela tavuk et gibi
NrYlmzTsr Yldzilhan önüne koyup, omlet lokma şeklinde veya pancake ide lokma şekline getirip oyle verin, yiyecektir. 1 yas artık herşeyi yeme zamanı, korkmayın bence. Peki et kofte tavuk vs bunları verdiniz mi hiç? Nasıl verdiniz yada?
menis_21 Yldzilhan Küçük parçalar halinde yiyebilir yine yumuşak onlarda çünkü kaşarı yediği gibi....
Deletedmom0028 Yldzilhan canım zaten kendi ekmeği ya dış kısmını aldım iç kısmıyla yaptım. Bak tavuk eti köfte mücver krep omlet te verebilirsin aslında.
Yldzilhan Deletedmom0028 hepsini yaptım ama yediremedim korkudan bi keresinde boğazında durdu çok korkmuştum ama deneyeceğim tekrar teşekkür ederim 😊
Deletedmom115 1 Yaşında ve dişleri var kendi yemesi için bi şans verin eline muz elma meyve olarak yada sebze havuç salata va ne varsa verin kendi yemeye çalışsın bebekler kendi yerken daha mutlu oluyorlar. Çiğneyemez diye düsünmeyin dişleri var elbette çiğner ha dişleri masa bile damaklariyla zaten hallediyorlar. Böyle çekingen davranırsanız zorluğu size olur. Pankek yiyebilir yumurtayı önüne koyun kendi yiyebilir yani vereceğiniz her şeyi yiyebilir
Yldzilhan Deletedmom115 Deletedmom115 evet Yumurtayı peyniri o şekilde kendi yiyor muz da veriyorum yumuşak olduğu için ama iş katı yiyeceklere gelince elim gitmiyor yediremeye doğru söylüyorsunuz çok zorlanıcam 😞
Duyguserda Benim oğlum da 11 aylık sünnet oldu 4 dişi var 1 haftadır hiçbişey yemiyor o kadar üzülüyorum ki ne versem yer bilmiyorum sizinde başınıza geldi mi böyle bi iştahsızlık sadece emziriyorum artık bende de bişey kalmadı napsam yer banada yardım edin😞
Yldzilhan Duyguserda Allah yardımcınız olsun yemediği zaman daha zor oluyor hastayken iştahsızlık oluyor biz de oda iyileşinceye kadar düzeliyor tekrar biraz zaman verin düzelince yer inş 🤷♀️