beautifulgirl_ merhaba, uygulamaya uzun zamandır girmiyordum.
okuma yaparken harfi görüyor ve birleştiriyorsa dinlerken harfleri tam duyamıyor, çıkaramıyor olabilir.
eğer sorunu hâla devam ediyorsa yazı yaptırmadan da şöyle çalışabilirsiniz
bir kelimenin harflerini parça parça küçük kağıtlara yazın. önüne karışık olarak koyun ve o harflerle oluşturmasını istediğiniz kelimeyi söyleyin. o da kartları doğru sıraya dizerek kelimeyi bulsun. hem böylelikle oyun oynadığını sanar hem de o kelimede olması gereken harfleri daha dikkatli telefuz eder ve bulur.
bir kelime söyleyin. önce 2 harfli bi kelime at gibi. hangi harflee var diye sorun. bunu farklı kelimlerle tekrar edin. sonra 3 harfli efe gibi. böyle böyle oynayın.
bir kelime söyleyin ve o kelimeden önce ilk ve son. harflerini bulmasını isteyin. bunu tekrarlayın. başka kelime söyleyin 4. harfi bulmasını isteyin…
okuma yaptırırken de hecelemeyi azaltmak veya hızlandırmak için
kısa cümlelerden oluşan bir metin verin. önce ilk cümleyi hecelemeden okuyana kadar okutun. sonra o cümleyle ilgili soru sorun. cümleyi okuma dışında anlasın da. sonra diğer cümle… tüm cümleleri yapınca metni tekrar tekrar okusun.
Ali al. Ali top al. Ali mavi top al. Ali bana mavi top al. Ali gelirken bana mavi top al. Ali eve gelirken bana mavi top al.
bir de kısa tekerleme ya da şiir veya yazı okurken süre tutun. 1. okuma süresi .. 2.okuma süresi … 3. okuma süresi gibi sürelerin kısaldığını görmek mutlu ve teşfik edebilir