Deletedmom_879 merhaba Hpv nin 200 den fazla çeşidi var rahim ağzı kanseri yapma riski yüksek olan Hpv 16 ve yüksek risklilerden de biri pozitif çıkmış. Hangisi olduğu belli değil çünkü ona bakmamışlar sonucunuza göre. Bu demek değil ki hemen kanser olacaksınız bu uzun zaman süren bir durum. Benim de başıma geldi yüksek riskli diğer pozitif yazıyor sonucumda hangi tip olduğu belli değil. Kolposkopi yapıldı rahim ağzından parça alındı size de muhtemelen kolposkopi yapılır sonuca göre en uygun tedavi uygulanır. Benim sonucum cin 1 çıktı bu durumda aşılarını yaptır dedi 2 doz yaptırdım 3. Yü zamanı gelince yaptıracağım. Bağışıklığımın güçlü olması gerekiyormuş vücut birkaç yıl içinde bu virüsü atıyormuş bu yüzden sağlıklı beslenme ve vitamin desteği alıyorum. 1 yıl sonra kontrol dedi doktor şuan takip edilecek yapılanacak bir şey yokmuş. Sizinde sonuç cin 1 çıkar umarım. Cin 2 ve cin 3 çıkarsa Leep yapılıp rahim ağzındaki anormal hücrelerin olduğu bölge temizleniyor diye biliyorum. Çok geçmiş olsun 🤲