annam Merhaba sevgili anneler . Oğlum 2 yaşında ve haftanın 3 günü oyun evine gidiyor. Öğretmeni bugün çok tekrarlayan cümleler kurduğunu söyledi . Örneğin bak kilima çalışıyor. Gibi pervanesi dönüyor gibi girişken bir bebe değil yeni yeni sosyalleşiyor yeni bi şehre geldik . Göz teması az dedi birde oyun gösteriyorum onu öğrenip tekrardan yapıyor dedi otizim ola bilir mi dedi hayır dedim algısı iyi seslendiğimde bakıyor çocuk evde normal ısrarla hayır dedi Diyer çocuklar gibi bıcır bıcır yaramaz değil dedi . İçime kurt düşürdü psikiyatriye götürdüm. Otizimin oyun alanlı bölümünde bir baksınlar dedi. Randevu verdi 1 ay sonrasına Bu arada sadece 2 ay boyunca ekran izledi şuan asla yok yani Bilmiyorum anormallik var mı bilmiyorum çok üzüldüm kahroldum
3kedili2bebekli annam öncelikle sakin olun dün pedagogun videosunu izledim eğer bir kurum çocuğunuz hakkında kendi kendine tanı koymaya işte otizmli hiperaktif falan diyorsa oraya çocuğu göndermeyin diyordu randevu alıp göstererek iyi yapmışsınız tabi ki ama bence baska bir yere gönderin bundan sonra her çocuk bir olacak diye bir şey yok
JuliJuli06 annam bir anne olarak eminim bi terslik oldugunu farkederdiniz 2 yasina kadar. Tabi yinede onlem almak iyi olmus ama su herkesin kafasina gore otizm demesi artik asiri irite ediyor beni her yerde bilgi kirliligi yuzunden cocuklarimizda bi bit yenigi ariyoruz resmen.
Duyulurum annam bütün çocukları robot gibi aynı bekliyorlar. Çocuklarımın karşısına böyle öğretmenler çıkar diye çok korkuyorum. İki yaşındaki çocuğun tekrar eden cümleler kurması normaldir. Hatta bu yaşta ekolali de olur ve zamanla geçer.
annam 3kedili2bebekli bu gün bi profesör ile görüştüm. Hiç bir şey yok dedi. Bn 67 yaşındayım hâlâ elektrikli süpürge sesi sevmem insanlarla temas etmekten hoşlanmam , her çocuk Tazmanya canavarı olacak değil ya ilk çocuk ve çok yanlız kalmış dedi çocuğun ilacı başka bir çocuk dedi kreşe yâda gündüz bakım evine ver dedi tv den korkma dedi müzik aç dans etsin . Vs 3 ay takip edelim dedi bol bol kitap okuyalım ona çok soru soralım ne alka otizim dedi çok üzüldüm bazen anneleri böyle gereksiz şeylere itiyorlar . Hatta bunlar uzaktan eğitimle doktor olmuş dedi güldüm genede kahroldum ya hocaya konuştum sorduğum soruya cevap vermiyor dedi . Doktorda kızdı 2 yaşında bu bi bebek daha matamatik prefösörü mü olcak bu yaşta . Oda takip edelim dedi ama çocuk da hiç bir şey yok dedi gayet normal bir çocuk
annam JuliJuli06 bu gün bi profesör ile görüştüm. Hiç bir şey yok dedi. Bn 67 yaşındayım hâlâ elektrikli süpürge sesi sevmem insanlarla temas etmekten hoşlanmam , her çocuk Tazmanya canavarı olacak değil ya ilk çocuk ve çok yanlız kalmış dedi çocuğun ilacı başka bir çocuk dedi kreşe yâda gündüz bakım evine ver dedi tv den korkma dedi müzik aç dans etsin . Vs 3 ay takip edelim dedi bol bol kitap okuyalım ona çok soru soralım ne alka otizim dedi çok üzüldüm bazen anneleri böyle gereksiz şeylere itiyorlar . Hatta bunlar uzaktan eğitimle doktor olmuş dedi güldüm genede kahroldum ya
3kedili2bebekli annam yani muhtelemen normal zaten 2 yaşında daha yeni sosyallesen bir cocuktan bu hareketler cekinmeler insan içinde tepkisizlik normal benim sürekli sosyallesen çocuklarım bile insan içinde tepkisizlesiyor sorulara cevap vermiyor normalde evde konuşurlar dışarda kimseyle muhatap olmayı sevmiyorlar kendi sectikleri sevdikleri insanlar hariç
annam 3kedili2bebekli ne bilim inan bu hafta yıprandım ya ticarethane resmen her kurum napcam bilmiyorum akışına bıraktım artık
annam Duyulurum gerçekten öğle çocuğun her hareketinden huylanır oldum . Daha yeni yeni konuşmaya başladık zaten bundurım beni çok yıprattı