Gzdmn Merhaba arkadaşlar bebeğim beş aylık ek gıdaya geçecem üç gün kuralı ile. Ama hiçbi şey bilmiyorum nette de bulamadım nasıl yapacam ilk ne vermeliyim ölçüsü ne olmalı detaylı anlatır mısınız
Esramelis Örneğin , havuç buharda haşladıktan sonra püre haline getirip 3 gün boyunca sadece havuç vereceksiniz ve sadece max. 2-3 mama kaşığı kadar . Her bir sebzeyi 3 gün vereceksiniz ona göre alerji yapıp yapmadığını gözlemleyebilirsiniz.
Esramelis Ben 3 gün yapmadım açıkçası 2 gün yaptım baktım olmuyor bişey sonra havuç patates karıştırdım daha sonra bal kabağı ekledim filan ilk zamanlar yemeyebilir üzülmeyin :) Kızım yemedi kahroldum ama şimdi açık ağız bekliyor :) ve en önemli şey suyu eksik etmeyin çok önemli
Esramelis Bu dediğim öğlen menüsü sabah anne sütü yada mama dan sonra lor peynir veya labne içine 1 çay kaşığı kadar pekmez ilave edip verebilirsiniz yoğurt ile pekmezi bir arada kullanmayın vitamini kaçıyor pekmezin . Ve bence meyve den önce sebze ile başlayın tatlının tadını alınca sebzeyi yemeyebilirler
Gzdmn Esramelis ya üç gün kuralını çok önemli buluyor doktorlar. İlk yoğurtla başlayım diyorum üç gün boyunca sade yoğurt geri kalanlarda mama verecem öyleyse
Esramelis Gzdmn 5 aylık demişsiniz doktorunuz mu söyledi başlayın diye çünkü ben 6.5 aylık başladım . Daha küçük olduğundan yoğurt ile başlamak daha iyi sebze için bence erken
Esramelis Gzdmn ne kadar içerse bi ölçüsü yok benim kızım su içmeyi çok sevmiyor mesela zorla içirmeye çalışıyorum
Tosbigim Ben elma armut haşlayıp ezip verdim. İlk verdiğim şey yoğurttu.. Sonra muzlu yoğurt yaptım. Şu hazır mamalar var denemek istedim bezelye havuç patatesli onuda verdim zeytinyağı katıyorum seviyor. Kayısı verdim kabızlık vardı oda karnını ağrıttı daha vermem. 5 ay 20günlükken başladım bende..