Pembe333 Annişler selamm 1 yaşında kızım var ek gıda sürecimiz çokta başarılı değil sebze sevmiyor çok zor oynatarak falan bir iki kaşık yer baska yemez bugünde etli havuçlu bişiler yaptım aynı şekilde iki üç kaşık yedi yanii yarayan doyuran menüler önerirmisiniz mesela 1 yaş bebeğe bütün gün ne yediriyosunuz her öğün farklı mi veriyosunuz yardımm
Belinays_mom Pembe333 bnm kızım 2 yaşına basacak ben genelde şehriyeli tavuk çorbası yapardım genelde çocuklar çok sever onu dışında biz ne yersek ona da püre haliyle veriyordum çok zorluk yaşamadım
Pamukhanim_ Pembe333 13 aylık biz ne yersek o olur ögle yemekleri de genelde Tarhanali yoğurtlu makarna, domatesli bulgur pilavı, tarhana çorbası, yoğurt çorbası, tavuk çorbası başka çeşit yok akşam dan kalan bişey olursa onu yediririm birde
_tugcee Pembe333 Benim kızımda 15 aylık maşallah yemesi çok güzeldir iştahı felan Sabahları; Biberli veya patatesli yumurta yaparım yanına domates yer bir bardak sütünü bitirir, bazı günler peynirli kaşarlı omlet yaparım Öğlen; ezogelin şehriye çorbası vs bir tabak içer ufak ekmek doğrarım içine de Ara öğün; muz, mandalina veya bi tabak tatlı yer Akşamları; bizimle yer pilav olur yoğurt olur tavuk olur vs yer😊
50krsvertirreekk metemom_ ben söyleyeyim 16 aylığız bizde memeye yapışık geziyor iştahı da iyi bu arada güzel yemeğini yer seçmez öyle pek ama hep ağzında meme vermezsem krize girip ağlıyo kıyamet kopuyo
Fasulyecik Pembe333 kahvaltıda pankek-yumurta vs. kahvaltı yapmayı sevmiyor yediği 1yk anca eder. Öğlen çorba yada önceki günden pilav kaldıysa yoğurt ile onu yediriyorum. Akşamda biz ne yersek onlardan yiyiyor . Aralarda eline meyve vs veriyorum. 13aylık
_tugcee Ftet Normal az bi yağla beraber patatesi küçük küçük küpler halinde doğruyorum o pişiyor 3-5 dk sonra üzerine 1 tane yumurta kırıyorum o şekile oluyor. Biberli yapacağım zamanda kapya biberi aynı şekil yapıyorum severek bitiriyor deneyin sizde🌸
gulkayaa Pembe333 benimde 1 yaşında bugünde doğum günü hiç birşey yemiyor bir gün yiyorsa diğer gün yemiyor maalesef bende zorlamak istemiyorum bu sefer hiç yemiyor ama emiyorda benim ki sürekli neredeyse birde siz süt verdiniz mi iner sütü yada ne zaman verebilirim
mysohn7 gulkayaa süt bebeğinize vermeyin iyilik yapıyoruz sanıyoruz ama bilmeden bebeklerimize çok zarar veriyoruz. İnsanların %70 i sütü sindiremez. Süt sindirilemediği için bağırsak duvarına zarar verip bağırsak villüslerinin arasını açarak normal şartlarda sıkı villüslerden geçemeyen mikroorganizmalar toksinler ağır metaller ve sindirilemeyen besinler aralıklı villüslerden geçer ve bu da çocuğun sık hastalanmasına neden olur. Hatta bu durum uzun yıllar devam ederse ilerde otoimmun hastalıklara neden olabiliyor. Ancak süt fermente olduğunda fermantasyonla oluşan probiyotik bakteriler sütün sindirilmesini sağlıyor dolayısıyla yoğurt peynir kefir verebilirsiniz.
Pembe333 gulkayaa ben süt vermedim hiç bilmiyorum 1 yaş sonrası verilmesi gerektiği bi sorun olmayacağı yazıyor ama bilemiyorum yavaş yavaş veririm heralde mesela muzla sütü ezip püre yapmayı deneeim bi kere ama yemedi onuda malesef bence biraz biraz verilir süt ya
tamamdanolmuss Pembe333 13 aylık kızım kahvaltıda zeytin bazen labne peynir bazen dilim peynir domates salatalık çökelek (hatayda yapılan sürk peyniri olarakta geçiyor) bunları yiyor. Öğlen bazen kendisine çorba yapıyorum bazen de akşamdan kalan bir şeyler varsa yediriyorum ara öğünlerde meyve yiyor elma üzüm muz şeftali falan çok seviyor. Akşam da sebze yemeği varsa bazen yer, kıyma varsa mangalda yer. Yoğurt bazen yiyor bazen yemiyor. Beyaz et yumurta falan asla ağzına sokmaz.
Pembe333 tamamdanolmuss yoğurt benimkide yemiyor öğürüyor ama ayran olarak verirsem tüketiyor seviyor hatta deneyebilirsiniz