Sanemsoz 16 aylık oğlum var.Resmi anneliğim 16 aylık. Fahri anneliğim 15-16 yıllık.
Ergenlikte filan işte 14-15 yaş gibi “sen beni anlamıyorsun anne” diyorlar filan.
Neyse şaka bi yana şöyle söylim; ilk sene yaka iğnendir.
Ha şöyle aşamalar var anneye nefes aldıran. Bak yalnız burda teyzeler gibi “3 ay geçsin, 5 ay geçsin düzelir yalanlarını söylemiyorum”
2-3 ay arası oyun halısı tarzında oyuncaklara ilgileri var bazen 5dk bazen 30 dk oyalanıyorlar. Oyun halısına yatırır, mutfakta yemeğimi yapardım,duşa girerdim görürdüm,çamaşır asar katlardım vs...
6-7 ay gibi oturmaya filan başlıyorlar; bu kısımda oyun alanı içinde oldukça vakit geçiriyorlar.1,5 saat bana yapışmadan ama aynı odada beni görerek oynadığını bilirim (keza yiğenlerimde)
8-9 ay gibi mama sandalyesinde rahat oturduğundan (6. Ayda oturtmuştum gerçi desteksiz oturuyordu o zaman) onda otururken yanında çok şey yaptım.Oğlumun çorbasını karıştırırken kahvemi içmek gibi... Elinde elma armut az oyalanmadı değil.
Mevsime göre de değişir bu işler; 8-10 ayımız yazdı paso denize gittik anlamadım o günleri.
Emekleme + tay durma dönemi 10-11 ay idi; 5dk emer hemen keşfe çıkardı evde. Bu kısımda tv ünitesi çıplak kaldı 😂
Yaşında yürüdü, yürünce ben hangi odaya gitsem peşimde gezen bebe oldu.
Yani “yaka iğnesi” ; “peşimde kuyruk” formuna dönüştü. Bu sonra böyle gidiyor (ergenliğe kadar işte 😂)
Ha ilk 12 ay içerisinde diş / atak / duygusal değişim vs dönemlerinde 10 günlük lohusa gibi wc zor gittiğim 2-3 günlük zamanlar da olmadı değil.
Mesela şuan 16 aylık olan ve 10. Atak içinde olan oğlum; oyuncaklarıyla oynuyor ancak sadece beni le birlikte. Babasını kovuyor kıskanıyor.Azı diş çıkartıyor,sünnet oldu , açlık harici %99 meme halinde çünkü orada avunuyor.Duygusal tatmin de var,güven duyuyor.
Geçicek bu dönem de biliyorum.Diğerleri de geçti.
Şuanda koynumdayken yazdım.