lasar
Şimdi katı olma mevzusu yerine ve çocuğun yaşı/ayına göre değişir.
3 aylık bir bebeğe gidipte ekran izletilmez. Verilince az çok neler yaşıyor bebekler biliyoruz. Ama 2 yaşında belli süre ile seçilmiş programları, çizgi filmleri izleyebilir. Yada hastane sürecindedir o an ilaç alması gerekir mecbur kalınır izlenir. Ama ben daha gözleri bile görmeyen bebeğin ekran görmesini onaylamıyorum. Yada nasıl olsa izlemiyor diyipte 24 saat açık duran TVleri, yetişkinler bakmıyor sanıyor ama o duyduklarını sünger gibi çekiyorlar. Gelip benim çocuğum ekranla konuştu diyen olur, ama her çocuk bir değil ve ekran sadece konuşmayı engelleyen bir araç olarakta düşünülmemelidir. Tam tersi hiç ekran vermedim konuşmadı ama falancanin çocuğu konuştu diye de düşünülüyor, o zaman da başka gelişimler, nörolojik sebepler; otizm, dehb yada kaygı ile görülen seçici konusmamazlik gibi… Ekran izleyen çocukta tek başına bırakılıpta ekran izlememeli çocukla ara ara iletişim kurulmalı ve yaşına uygun sürede olmalı ve içerik ne olursa olsun arada bile uygun olmayan reklamlar çıkıyor. O YouTube kidste bile çok kötü reklamlar oluyor, hatta YouTube izlemesindense TV de ki bazı çizgi filmleri izlenmesi daha iyi.