Mermaiddd Merhaba kizlar bir yakınım 4 aylık hamile ilk hamileliği ve 41 yaşında olduğu için genetik test yapmışlardı sonuç Turner sendromu cikmis fakat yüzde 10 yanılma olabiliyormuş sizin böyle bir durum yaşayan yakınınız oldumu yada başına gelen oldumu.yanılma durumu varmı kiz çocuklarında oluyormuş genelde.. bu kromozom eksikliği ve yaşında boy kısalığı yada yumurtalık sorun olabiliyormus
ppearl53 Mermaiddd yengemde cikti yuzde 30 . Sonra amniyon sivisi falan aldirdi sorun yok dediler. Saglikli dogdu cok sukur
queen352 Mermaiddd Hamileliğimde ense kalınlığı yüzünden bu konularla baya uğraşmıştık o zaman genetik bölümü fetal dna downda pek değilde cinsiyet kromozomları ile ilgili hastalıklarda yanılabiliyor amniyosentez gerekiyor demişti
ciray Mermaiddd 41 yaş ileri bir yaş, amniyosentez yaptırmasında fayda var. Amniyosentez ne derse o doğrudur, genelde yanılma payı %1 ihtimaldir ve çok nadirdir. Bence amniyosentez yaptırsın, ondan sonrası kendi kararına kalmış olur.
Mermaiddd queen352 bize yüzde 10 yanılma olabilir dendi cok endişeliyiz sıvı alınınca sonuç kötü çıkar diyede korkuyor çünkü 4 aylık falan olmuş bebek aldiramazda insallah yanılmış olur sonuç temiz çıkar dua edin ne olur.
ppearl53 Mermaiddd yanilma degil oran %30 du bizde cok yuksek demişlerdi. Yanilma payı olabilir ama dusuk demelerine ragmen saglikli dogdu. Yani elinden geldigince stres yapmasin dayanamazsa oda amniyon sivisi aldirsin o daha kesin sonuc ama riskliymiş
queen352 Mermaiddd Ben büyük ihtimalle sağlıklı olduğunu düşünüyorum bu yollardan geçtim 16. Haftamda bende amniyosentez olmuştum yinede dua edeceğim 🙏🏼