ipek332 Arkadaşlar 20aylık ikiz kızlarım var ve hala uykuları düzene binmedi geceleri mutlaka uyanıyorlar ağlıyorlar 2-3-4 defa nasıl düzene binecek anlamıyorum kesintisiz uykuya ne zaman geçecekler
3kedili2bebekli ipek332 neden uyandiklarini bulmaniz gerekiyor bir sürü sebep var ama başta temel sebepler gece beslenmesi var mı, destekli mı uyuyorlar, uyku öncesi bir şey yedirip iciriyor musunuz, ekran veriyor musunuz, evin ısısına uygun giydiriyor musunuz
ipek332 3kedili2bebekli ekran vermiyorum yatmadan besleniyorlar mama içiyorlar yemek pek yediremiyorum geneli sallayarak uyutuyorum çok uykuları varsa mama içerek uyuyorlar kendi kendine mama içmeden veya sallamadan uyumuyorlar
ceylanay Uyku düzeni için çok geç kalınmış gerçekten bende ikiz annesiyim sallamaktan içim çıkmıştı en sonunda dedim bu böyle olmayacak dokuz aylık olduklarında yer yatağı yapıp uyku vakti dediğimde ilk bir kaç gün zorlandım ama sonradan kendileri alıştılar ve inanirmisin bilmem ama ilk kez böyle alistirinca hiç uyanmadiklarini farkettim… Uyku düzeni gerçekten çok önemli hele birde ikiz anneleri için ekstra önemli onlar artık kocaman olmuşlar ve düzenlerini bu zannediyorlar ama sallamak sizi çok yorar
bidebayilistersenferiya ceylanay nasıl yaptınız ya biraz detay verebilir misiniz 10 aylık oğlum, tutunup kalkmaya çalışmadilar mı mesela. Ya da emekleyip odadan çıkmak
nehok ceylanay biraz daha detay verebilir misiniz benim de kızım 9 aylık saat başı uyanıyor hep emmek istiyor artık bu yoruyor ben de desteksiz uyutmak istiyorum 🙏🏻
ceylanay bidebayilistersenferiya tabikide yaptılar odada onlar için zararlı hiç bir şey bırakmadım yer yatağını serdim kapının ağzına geldikleri de çok oldu ama hiç aglamadilar belkide bu beni cesaretlendirdi biri uyuyunca artık dayanamayıp otekide uyuduğunu gördüm çünkü balkon camından ikisini izliyordum 😂 soylede yapabilirsiniz şuan mesela oğlum on aylık onada aynı eğitimi veriyorum ama yalnız bırakmıyorum yanına yatıyorum uyuyormuş gibi yaptığım anda oda uyuyor sakin bir oda şart ksinlikle uyku zamanı olduğunu bilmeli anlamalı uzmanlar zaten bunun için uyku düzeni saati önemli diyorlar her gün aynı saatlerde uyutmaya özen gösterin birde yatırmadan önce bişey yiyip icirmeyin çünkü tuvalet istiyolar wc eğitiminde vs. Sadece ilk bir kaç gün zor olur ama yanına yatıp sırtını pispislayinca bile uyuduklarini görürsünüz hiç böyle sallamaya gerek yok aslında
ceylanay nehok çok zor gerçekten hele bide emiyorsa benim oğlumda şuan emiyor ama alistirinca gece hiç uyanmadı aynısını yapın yanina yatin guvende olduğunu hissetsin Osman gonulalin bir videosunu görmüştüm herhangi bir sorunu yoksa 9-10 saat uyuyabilir demişti dokuz on aylık bir bebek.. saat başı uyanması senin için daha zordur inşallah dediklerimi yapıp bir an önce uykuya kavuşursunuz ❤️
bidebayilistersenferiya ceylanay cesaret geldi şimdi, kolik bir bebekti Allah ne verdiyse salladik maalesef o an kolaylık oldu ama şu an çok zor çok teşekkür ederimm umarim bizim içinde böyle kolay olur 🎈🌹