kubrasayfam 1.5 yaş, taşınma zamanlarında çizgifilm izletmek zorunda kaldım. Derken sürekli istemeye başladı. Açmayınca hırçın oluyor ağlama krizlerine giriyordu. Saçma sapan şeylere de ağlayıp krize girebiliyordu. Çığlık içeren inanılmaz ağlamalar bunlar ve asla hiçbir şey susturamıyor. Gece 3-4 gibi kalkıp çizgifilm isteyip ağladığı da oluyordu ama bunun ona ne kadar zarar verdiğini yaşayarak anladım. Bir gece yine krize girdi. Açmadım. Ağladı mı evet 1 saate yakın çığlıklar atarak ağladı. Yeri geldi nefesi kesilip midesi ağzına bile geldi ama ağlamaktan vaz geçmedi. O son ağlaması oldu. Bir daha ekran vermedim. Sürekli dikkatini dağıtmaya çalıştım, ekran olan odaya sokmadım. İlk 3 gün çok zor oluyor ama 1 hafta sonra yavaş yavaş oyuncaklara kitaplara ilgisi artmaya başlıyor. Her şeyden çabuk sıkılan çocuk daha çok ilgileniyor. Siz de aynı şeyi telefon için yapmak zorundasınız. Kardeş işini bilemem benim ilk çocuğum ama çevremden gördüğüm kadarıyla söyleyeyim onlar için ortak oyunlar yapın. Oyun hamuru alın birlikte oynayın. Birlikte kitap inceleyin. Birlikte balonları minik şişirin, mıncıklanan köpükler var onlardan alın, ilk başlarda dikkat çekmeyecek oynamak istemeyecek ama zamanla oynama süresi artıyor, ekranı unuttukça iyileşiyor lar. çok az ekran verin veya hiç vermeyin kısmına gelecek olursak bazı çocuklar günde 15-20 dk izleyip sonra kapatılmasından çok etkilenmiyor. Tepki göstermiyor ama bazıları tamamen kitleniyor. Kapatınca hırçın oluyor, başka şeye odaklanamıyor. Benim Çocuğum tamamen kitlenenlerden olduğu için ben tamamen kestim. Çocupunuzun karakterini daha iyi bilirsiniz. Allah yardımcınız olsun