stekci bebeğin sinirlenip bırakıncada biraz zorla memeyi vermeye calıs memeyi ovalayarak ver biraz süt gelir belki oda emmeye devam eder. Üzüm kompostosun yap ben doğurduğumdan beridir yapıp içiyorum hiç eksik olmaz dolabımdan bir yapışımda 5 şişe çıkıyor oda bana 3-4 gidiyor zaten. Ben yeşil ve siyah üzümle yapıyorum bazen kırmızı üzümde katıyorum üstünede kuru dut varsa katıyorum öyle yapıyorum, bir çay bardağı şekerden 3-4 parmak eksik şeker atıyorum zaten büyük tencerede yapıyorum şekeri yerinde oluyor.
1 muz - 2 yk tahin - 2 hurma - göz kararı süt - 1-2 yk yulaf - 1 yk chia tohumu ve 1yk toz keten tohumu bunları blenderdan geçir smoothie tarzı oluyor zaten iç buda çok iyi. Ben solgar vitamini kullanıyorum ekstra ama düzenli değil açıkcası bazen kullanıyorum bazen kullanmıyorum. Tahin pekmez bir kaba karıştır aklına geldikçe tatlı kaşığıyla bir tane at agzına gün içinde abartıya kaçmadan. Bunların haricindede sağım yap. Emzirdikten yarım saat sonra mesela ( o sırada memeler dinlenmiş olur hem) sağım yap 15dk - 15dk olarak bunu her emzirmeden yarım saat 15dk sonra yap işte ve geceleride emzirmeyi ihmal etme gece saatleri sütü arttıran hormonmu ne varmış tam bilmiyorum ama gece emzirmesi ve gece sağımı sütü arttırır diyolar. Diyelimki ben gece 4te emziriyorum mesela bebegım uyuduktan sonra kalkıp toplam 10-15 dk da sağım yapıyorum hemde göğüslerim tam boşalmış oluyor oda önemli, sonrada yatıyorum. Tabi bol bol dinlenmeyi ihmal etme uykusuzluk ve iyi beslenememe de etkiler sütünü. Bu dediklerim işine muttlaka yarar emin ol ama bunlardan önce şuna bak
1- stres yapmamalısın
2- uykusuzluk çekme (evet zor ama bazen ev işleri dursa bile bebegin uyudugunda 2-3 saatte olsa uyu gün içinde, bende çok uykusuzluk çektim ve hala çekiyorum benim bebegımde daha yeni 42 günlük..)
3- Yetersiz beslenmemeye dikkat et
4- bol bol su iç
Bu dördü en önemlisi. Kendine inan ve sakın sütüm az gelmiyor yetmiyor diyip vazgeçme bunları düzenli uygula 1-2 haftada emin ol sonucu görürsün