doganelem Oğlum 31 haftalık (2yaş 7 aylık) henüz konuşmuyor bu tarz bişey yaşayan var mı aranızda ne yapmalıyım
aslhns doganelem 4 yaşından sonra konuştu bizimki tabi her çocuk farklıdır ben de çok ilgilenir sohbet ederdim akranlarıyla sitede oynasın diye annemlere gittim hep sonuç 4 den sonra konuştu cümle kurdu. Bazen ne yapsak olmuyor
doganelem Papatya-eylul88 Tgkaneses o kadar çok ilgileniyorum kitap okuyorum ki yine de konuşmak istemiyor her şeyi göstererek yapmaya çalışıyor artı olarak babası da çok ilgili parka hatta iş yerine götürüyor sürekli ilgileniyor
doganelem Papatya-eylul88 yapıyorum söylediklerinizi ama benim oğlum biraz inat galiba her şeyi geç oldu diş çıkarması,sürünmesi,yürümesi konuşması vs. 😇
Tgkaneses Ekranı sıfırlayın,bolca disarda zaman geçirin hayatı gösterin market sokak pazar vs her şeyi anlatın hayvan konusturmali oyunlar oynayın.sarkilar söyleyin ağzınızı belirgin hale getirip konuşun göz temasıni ihmal etmeyin çokça sevin
doganelem Gamzelikiz_34 inşallah öyledir hiç keslimesi olmasa daha çok korkardım çok şükür hem her şeyi anlıyor yapıyor sadece cümle kurmuyor (bu arada çevre baskısı da beni yoruyor )
Dygusen doganelem psikiyatriye gittiniz mi? Öncelikle başvurmanız gerekir. Benim ikiz kızlarımda konuşmuyordu 34 aylık konusmaya basladılar atölyelerle geliştirdik çokk etkisi oldu bize tavsiye ederim. Evde ben ne kadar ilgilensemde yapamadım orada 2 ayda şuan çok iyi yerlere geldik diyebilirim korkmayın ama öncesinde doktora gözükmenizde fayda var. Biz gittik bir sorun yok sosyalleşmesi lazım denilince bu yollara başvurduk
doganelem Dygusen dil terapistine gittik konuşma geriliği olduğunu söyledi ve ben zaten bunu bilerek götürdüm farklı hiç birşey önermedi çocukla konuşun hayvan sesleri nesne sesleri çıkarın sürekli anlatın her şeyi dedi ama ben zaten fazla fazla yapıyorum bunları hala konuşmuyor 32 haftalık olduk atölye derken tam anlayamadım ama söylediklerinizi dikkate alacağım
aslhns doganelem 4 yaşından sonra konuştu oğlum ay bunu sürekli her yere yazıyorum utandım artık dhjsjd bazı çocuklar çok ilgilensen de konuşsan da belli bir vakti var konuşmaları için ama bu şu demek değildir ki" bırak ilgileneme" elbette ilgilen konuş o kendi belleğine kaydediyor onları ama ilgileniyorum yine konuşmuyor deyip bırakma. Günün birinde açılıp konuşuyorlar şaşıyorsun kafana takma 🫶🏻 Ha ayrıca çevreye aldırma doktorumuzla/öğretmenimizle iletişim halindeyiz her çocuk farklıdır çocuğum gayet algısı açık ve sağlıklı bir çocuk de geç
Dygusen doganelem jimnastik oyun grubu hareket eğitimi oyun atölyeleri olarak geçiyor mesela istanbulda ninosoyunatölyesi olarak instagramdan bakabilirsiniz nasıl olduğuna
mmtymn doganelem benim oğlumda 3 yaşında konuşma terapisi alıyoruz bize faydası oldu inşallah bizde yazarız buraya artık çok güzel konuşuyor diye
mombabyy doganelem benim oglum da 30 aylık hiç konuşmuyordu ama algısı falan baya iyidi bu ay ne olduysa baya bi kelime söylemeye başladı biz oyuncaklarıyla oyunlar kurduk bu anne baba teyze dayı amca diye herseyi saydık üst üste dizip o da her dizişinde aynı siralamayla tekrar edip söylüyor artık bana annem eşime babam diye hitap ediyor tam cümle kurmuyor ama güzel gelişim görüyoruz her çocuk farklı gerçekten ve erkek çocukları geç konuşuyor siz de her oyun oynayişinizda böyle kelimelerle alistirma yapabilirsiniz bir de bizimki sayıları sayıyor İngilizce alfabe sayıyor 😂😂 ben artık canımı sıkmıyorum bu konu yüzünden çünkü biliyorum ki konuşcak her gelişimi çok iyi siz de sıkmayın canınızı 🌹