cicek151_ 2 yaş üç kelimesi var ., komut aliyo , parmak işareti kullaniyo, sadece konusmuyo, doktora götürün diyorum götürmüyolar, sizce normalmi
didemb cicek151_ merhaba bizde iki yaş bir aylığız komut var herşeyi anlıyor anne baba abi nine dede hayvan taklitleri bu kadar açılır diye düşünüyorum bence iki yaş geç değil
Busraaa92 cicek151_ oğlum 2.5 yaşında hep yaşına göre Nekadar konuşması gerekiyorsa okadar konuştu ilk 18 ay Tv tablet telefon asla yoktu hamile kaldıktan sonra Tv den çizgi film falan açmaya başladım ama alışmadığı için öncesinde dikkatli asla izlemiyor çok hareketli etrafı keşfetmek daha çok hoşuna gidiyor ona evde olmanın daha yanlış olduğuna karar verip haftada 3 gün 2 saat kreşe yollamaya karar verdik bezi bıraktı öncesinde hemen adapte oldu çok şükür okadar dil gelişimine katkısı oldu ki iyiki yollamışız hem severek gidiyor hem akranları var çok iyi anlaşıyor çocuğun ekran değil akrana ihtiyacı var sizde imkanınız varsa bence bir deneyin
Brnnur didemb benim kızımda aynıydı şuan 30 aylık oldu ve hala aynı oyun grubuna gönderiyorum haftada 3 gün umarım etkisini görürüm
bear20 Bebim çocuğum hayvan sesi kedi köpek onları hav hav miav diyo r taklit yapiyo sarkilara isaret parmağını kullanıyor canı isterse öpücük atar bazen atmaz bay bay da aynı … Bı kaç kelimesi var ki 27aylik bazen gözlerini kaçırıyor ama göz teması yüzde 80vae pskolog atipik otizm dedi … Daha bu çocuklar ne yapcak ben anlamıyorum
nergisevim Bence bol bol konuşun gün içinde dışarı çıkarın istediğini hemen vermeyin söylemeyi denesin bazı erkek çocukları 3 yaştan sonra açılıyor diyorlar ve ekran ne kadar geç verirseniz net konuşuyor diyorlar üzülmeyin illa konuşur 3 yaşında konuşmayan çocuğu vardı arkadaşımın anne bana dede klasik kelimeler var cümle kurmuyor istediğini işaret ediyor doktora götürdüklerin de doktor sizi kullanmayı öğrenmiş demiş her istediğini yapmayın söylesin demiş hiç bi sorunu yok mesela
nergisevim didemb haklısınız işte her çocuk bir değil bu bi süreç ama otizm çok kullanılır oldu bu ara umarım tez vakitte konuşur bebişler ☺️🌸
bear20 Senay- ya odada doktor vardi ben vardım çocuk ordaki oyuncaklarla oynamaya başladı . Arabayı ters suruyor tekerini döndürüyor işte biz yokmusuz gibi davraniyo falan dedi ne alakaysa
slnpkmm Benimde 16 aylık ama konuşmaya gerek kalmadan iş yaptırdığı için gerek görmüyor yani kısa kelimeler var da su bile demiyor yani her şeyi yapmakta iyi değil korkuyorum konuşma geriliği olucak diye bol bol konuşuyorum kitap okuyorum söyletmeye çalışıyorum her şeyi ismlerini ama canı isteyince söylüyor ben isteyince asla söylemiyor
incihanim_ Busraaa92 merhaba canım oğlum 3 yaşına girdi yeni aşırı derece de hareketli oturup da öyle asla çizgi flim izlemez etrafı daha çok ilgisini çekiyor şuan kreşe verebilir miyim alırlar mı daha yaşı küçük diyordum ama aşırı derecede evde sıkılıyor artık
mylife_ bear20 oğlum da iki yaşında konuşmuyor kafa sallmasi var yapma dedikçe inadına daha çok yapar ayaktayken sallanıyor arada bir durduğu yerde, yeme bozukluğu var duyusal hassasiyeti var bende şüpheleniyorum artık acaba mi diyorum veya normal mi kafam çok karışık doktora da soracağım ama korkuyorum duymaya da kreşe vermeyi düşünüyorum ama uyum sağlar mı onu da bilmiyorum pek etkinlik çocuğu değil hep dağıtayım kırayım uçak oyuncağı var onu da ters çevirir tekerini döndürür falan cidden otizm sebebimiymiş bunlar 🙄
Senay- bear20 yaaa gerçekten o kadar otizmle ilgili psikolojim bozuldu ki anlatamam. Heryerde bir otizm furyası almış başını gitmekte. Bilende bilmeyende konuşuyor. Artık ciddi anlamda otizmle ilgili en ufak bir şey gördüğümde okumamaya ve izlememeye çalışıyorum. Çünkü artık oğlum su içse oha otizmmi acaba demeye başlar oldum. Oğlum 28 aylık ve günü gününü asla tutmuyor. Bence sizde gerçekten işin ehli olan bir uzmana götürün. Otizm öyle basit birşekilde teşhiş konuşcak birşey değil bence.
bear20 Senay- benim zaten saçlarım beyazladi ben de siz gibi bazen bakmamaya direk geçip başka şeylerle ilgimi kafamı dagitiyorum.kanayan yaram oldu . Umarım yoktur hiç birşey ters bay bay yapiyir otizm tekerlek döndürüyor otizm …. Ya daha çok …. Şeyler var kaşık çatalı tutamiyor otizm . Konuşmuyorsa kesin otizm kabız olmuşsa otizm 🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹