MbkA Selam kızlar 2 ay önce kaynatarak yaptığımız domates salçaları ekşimiş bu şekilde tüketilebilir mi daha önce bu durumla karşılaşan var mı kurtarabilir miyiz ? Yengem tekrar kaynatarak içine hazır salça eklemiş ben pek güvenemedim bilgisi olanlar yazarsa sevinirim
cokbilmismom MbkA buzdolabında saklamiyormusunuz. Ekşidiyse ya yeteri kadar kayamadı ya da güneşte tam kurumamistir. Nasıl kurtarılır bilmiyorum
zynprvlfsn MbkA En korktuğum şey ev yapımı salça olayı, riske atmazdım ben, geçenlerde bende oğluma kapya biberden salça yapmıştım, kavanozda rengi değişik geldi , hemen attım.
Mmeelliikkeee MbkA kapakları iyi kapanmamış mı acaba .. bir çocuk vefat etmişti tek ortak yenilen ev yapımı salçalı makarnaydı aile zehirlenmiş , Allah korusun atın gitsin çok tehlikeli
eymenku MbkA benim kayınvalidem bol tuz atıyor salçaya ama bayağı bol yani salçayı atınca yemeği ekstra tuz atmaya bile gerek kalmıyor çoğu zaman kendisi kilerde saklıyor ben buzdolabında saklıyorum ekşilikten sonra kurtarılır mı bilmiyorum ama
MbkA cokbilmismom Hayır kilerdeydi serin yerde her sene aynı şekilde yapıyor annemler hiç böyle olmazdı
cokbilmismom MbkA ben buzdolabında tutarım demek ki yeteri kadar serin değil ki eksimiz ne olur olmaz siz dolapta saklayın bence tehlikeli salça zehirlenmesi
yagmurkokusu_ Buzlukta veya soğuk serin yerde saklanması gerekiyor ekşimesi normal bende 15 kg salça alıyorum plastik kutularda geliyor o şekilde saklıyorum üstüne zeytinyağ döküyorum.
MbkA yagmurkokusu_ Yani her sene kilerde saklıyordum ama kapaklarda da sorun olabilir akıntı yapmıştı çünkü