Naciyeylmz Marmelatlı kurabiye yapami istiyorum ortasını boşluk yapıp koyuyorum fırına ama yayılıyor yada ortası kapanıyor kabartama tozu atmadanda denedim aynı sonuç oldu
Pamukhanim_ Naciyeylmz ben bu tarifle yapıyorum tam oluyor Malzemeler 125 gram tereyağ 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı nişasta 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) Üzerine; İstediğiniz bir marmelat veya reçel
nilikonunannesii Naciyeylmz kurabiye de sıcak fırına atmak önemli yoksa dağılıyor yayılıyor hemen benim de çok kez başıma geldi fırını iyice ısıtıp atınca olmuyor artık.
newwmommy Pamukhanim_ bende denicem hep denemek istiyorum bu tarz kurabiye tutuyor değil mi resmî falan var mı yaptığının
Pamukhanim_ newwmommy marmelatlı şekli değil ama çikolatali olarak var annem kızımın doğum gününde yapmıştı bu tarifle
newwmommy Pamukhanim_ elinize sağlık canım valla güzel yapıp resim atarım bende marmelatı pişince mi koyucam
Pamukhanim_ newwmommy Hazırlanışı da bu şekilde canım bende nefis yemek tariflerinden kaydetmiştim Hazırlanışı Marmelatlı kurabiye için öncelikle tüm malzemeleri kabıma aldım. Aldığı kadar un ilave ederek ele yapışmayan normal bir kurabiye hamuru elde ettim. Kabartma tozunu bir paket katmayın fazla kabarıp şekli bozulabilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortalarını çukur şeklinde açtım. Bu işlemi oklava gibi herhangi bir mutfak gerecinden yardım alarak yapabilirsiniz. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 170°c’de alt-üst ayarda beyaz kalacak şekilde 20-25 dakika pişirdim. Fırından aldıktan sonra beklemeden ortalarına çilek reçeli koydum. Farklı bir marmelat kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Tekrar 150°c fırına verip fırında 5 dakika fırınladım. (böylece marmelatın yüzeyi hafif kuruyacak). Fırından alıp kurabiyeler soğuyunca üzerine çikolata sosunu sıktım.
alpmila Naciyeylmz kesinlikle unu çok koyma ve hamuru kurutma mesela birini hemen yuvarlanıp tepsiye koyunca ortasını çukur olustur bende sürekli yaparım
bossmomm Naciyeylmz yağı çok falza olunca öyle oluyor kurabiyelerm. Ben tarife göre az katıyorum hep geçen hafta yaptım