fyzzzzzzz Bebegimden topuk kanı alınmıştı ve biyotinidaz eksikliği şüphesiyle araştırma hastanesine yönlendirildik. Kan testi yapıldı ve sonucu biotinidaz eksikliği 2.81 çıktı. Düşük gözüküyor. Bundan sonraki süreç nasıl olur? Aynı durumu yaşayan var mı?
ilenalemin fyzzzzzzz kısmi eksiklik tam değil.tedaviai var.sıkıntı etmeyin.ilaç veriyorlar vitamin gibi
ahlashilal fyzzzzzzz tedavisi olan bi hastalık çok şükür benim çocuğumda da var 3. Ay ilaca başlattı kısmi eksiklik olsuğu için .genetik testte de şuna bakıyolar hasta mı taşıyıcı mı taşıyıcı demek ya annede ya babada bu hastalık var ve ömür boyu kullanmayacak demek ilacı hasta çıkarsa ömür boyu
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz biotinidaz aktivitesi 4.3 çıktı 4.4 çıksaydı hersey normal demekti bioak kullanıyoruz günde 1 tane genetik test verdinizmi herseyi o belirliyor
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz evet can8m sizdende ister bu hastalığın tek tanısı genetik test bizim aktivitesi çok yüksekti çocuk doktorumuz hasta çıkmaz dedi ama çıktı maalesef sizde ilaca baslamissinizdir bizc10 gunlukken ilk gittiğimizde verdiler önlem amaçlı hala kullanıyoruz galibada ömür boyu kullanacak
fyzzzzzzz pimpiriklianne43 bize vermedi doktor sonuç haftaya çıkar yine gelin dedi ona göre hareket edelim dedi.
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz hangi hastane canim her hastanede uygulama farklıdır belki biz eskişehir osmangazi üniversite hastanesine gidiyoruz ilk gittik idrar kan verdik metobolizmaya sonra genetige gittik oraya kan verdik genetik 3 ay sonra çıktı genetik hariç diğer tahliller normal çıkmıştı ama genetikte hasta cikti siz bioak a başladınız mı biz ilk gün verdi doktor önlem amaçlı
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz yok şok şükür kaç tane çocuk doktoruna gittiysem ilacını verdinmi senden benden diğer sağlıklı bebeklerden hiçbir farkı yok dedi genetik doktoru ilaci kesebilecegimizi evet hasta çıkmış ama biotinidaz aktivitesi değeri yüksek ilaç kullanmasa dahi bebeği hasta etmez dedi metobolizma doktoruda evet kan değerleri normal ama bebeği riske atmayalım ilerde keşke kesmeseydik demeyelim sonuçta bu bi vitamin kullanmanın zararı olmaz daha faydası olur dedi alıştım artık hergun aynı saatte veriyorum 3 saniyelik birsey Allah korusun ne hastalıklar var
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz hem eşim hem ben tasiyiciym8siz ilk kızımda çıkmamıştı oğlum ikimizdende aynı geni almis göz muayenesine filanda gitmen gerekiyor biotinidaz eksikliği göze zarar verebilirmis
fyzzzzzzz ahlashilal çok geçmiş olsun. neden 3.ay ki bizim bu sonuçlar topuk kanında çıktı yenidoğan.
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz evet ilaç demeyelim b 7 vitamini mercimek kadar birsey anne sürü veya mama ile çay kasigina islatiyorum eriyince iciriyorum bukadar yarimsaat içinde kusarsa tekrar veriyorum fazlasının hiçbir zararı yok dedi doktor idrarla atilirmis
pimpiriklianne43 fyzzzzzzz bugün gideceksin galiba doktora gidince ne söylediğini yazarmisin her doktor farklı bi teknik uyguluyor galiba bizimki ilk gittiğimiz gün vermişti ilaci hatta sağlık ocağından hemen ertesi gün gidin vakit kaybetmeden ilaca başlayın demişlerdi sizin sonuç görmek istemiş büyük ihtimalle bugün ilaca başlar ve sizi genetige gonderir