mysohn7 Kızlar turşularınızı yaptınız mı? Ben yapamadım daha böyle kütür kütür asla erimez dediğiniz tariflerinizi bekliyorum ve nelerle yapıyorsunuz ?
uykusuzanne__ mysohn7 üste kalsın turşu yapımında sınıfta kaldım kaç sene yaptım hep eridi hiç olmadı 👎 o yüzden bende pes etim artık ve hazır alıyorum 😂lahana turşusu salatalık cin biber turşusu havuç ve acur turşusu çok severim bunları
Nacafa mysohn7 kaynar su ile kornişon yapıyorum ben 1 çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı şeker 1çay kaşığı limon tuzu 1 yemek kaşığı+1tatlı kaşığı Kaya tuzu Bir kaç diş sarımsak kullanıyorum henüz bozulma olmadı tam istediğim gibi oluyor
myavocado mysohn7 Hiç turşu yapmadım, fazla tüketmiyoruz biz, annem yaptığından veriyor, yetiyor 🤗 Ama tariflere bakayım ben de, püf noktalar nelermiş 😂
Tatlican Nacafa Bende bu tarifi yapıyorum çok güzel oluyor. Ama ben 1 yemek kaşıgı kaya tuzu koyuyorum. @mysohn7 Bu malzemeler 1 litre kavanoz için Yeni kapak al tutarlarsa hiç bozulmuyor eğer tutmazsa buz dolaba koy benimkiler tuttu ama yinede buz dolapta. Daha çıtır oluyor
beyazzkuguu Tatlican ya kullanılmış kapak olur mu acaba evde 1 kavanozluk malzemem kaldı kullanılmış kapakla yapsam olur mu
Nacafa Tatlican bir tanesine sadece yemek kaşığıyla yapmıştım o bozulmuştu. Benim kaya tuzu çok iyi değil herhalde ondan da olabilir. Bu tarifle 12 kavanoz yaptım kış boyu yeriz
bircicekbirbocek10 mysohn7 turşu suyu ile yaparım her sene kütür kütür oluyor. Hatta daha bugün turşu kurdum. 10 şişe kornişon 5 kilo karışık 😌
Mry0809- beyazzkuguu çok çaresiz kaldıysanız kaynar suda kaynatin kapağı hemen sıcağıyla kapayın kapağı birsey olmaz
Tatlican beyazzkuguu Yani bazen eskisi de tutuyor ama ben riske atmak istemedim. Çok yaptım çünkü 16 kavanoz
bircicekbirbocek10 beyazzkuguu marketten alıyoruz. 1 şişe 10 kiloluk suya karıştırılıp eritiliyor. Ben 20 kiloluk damacanaya hazırladım erittim suyu kalan suyu daha sonra turşu kuracağınızda da kullanabiliyosunuz.
Tatlican Nacafa Aa tamm ozaman tatlım . Ben 1 kaşık ama tepeleme koyuyorum. Bide buz dolapta tutunca daha çıtır oluyor. Ben 8 tane salatalık. 8 tane acı biber. Şimdi kırmızı biberden yapıcam içine beyaz lahana koyup. Akşam mor lahadan yaptım 2 kavanoz 😄eşime dedim sen bunları pazarda sat bari😀