melekturkr Arkadaşlar oğlum 7 buçuk aylık ek gıdanın başından beri çatalla ezip verdim blender tercih etmiyorum sebzelerin meyvelerin çoğunu tattık. Öğünlerimize ekledik ama pankek yapmaya ya da çorbalarına şehriye katmaya korkuyorum mesela salatalığı veya havuçu haşlayıp eline versem blw usulü sizce nasıl olur endişeleniyorum biraz tecrübeli annelerden yardım istiyorum
3kedili2bebekli melekturkr çok güzel olur havuc ve patates dilimleriyle başlayın baktınız bir şekilde parçalama yutma eğilimi gösteriyor bir şehriye çorbası yapın ama sehriyeleri iyice pişirin korkmayın hep ogurecek oksurecek ama ilginç şekilde yemeye devam edecek bir problem olmayacak sonra da önce mücver deneyin yumuşak oluyor sonra pankek sonra köfte bu şekilde çok çabuk adapte olur
CilekliKedy melekturkr benim bebeğim 6 ay 26 günlük birkaç gündür hafif taneli vermeye başladım herşeyi değil tabi yavaş yavaş başta zorlandı tabi yutmakta o gün zorlamadım üç dört kaşık sonrasında bıraktım birkaç gün sonra tekrar verince sorunsuz bir şekilde yedi çok da sıkıntı etmeyin yavaş yavaş alıştırın
myangelson melekturkr ben eline birşey vermeye korkuyorum ya çünkü eline aldığı şeyi gırtlağına kadar sokup ısırıyor korkuyorum. Ama taneli şeyler veriyorum. Şehriye çorbası, yayla çorbası, bir kaç kere çok hevesliydi pilav verdim pirinc, bulgur falan
melekturkr 3kedili2bebekli havuç be patatesleri uzun uzun haşlayıp eline mi vereyim nasıl yapayım sizce
melekturkr CilekliKedy aslımda bende taneli veriyorum mesela sebze çorbası yapıyorum sebzeler buharda haşlayıp çatalla ezip haşladığım suyu ekleyip çorba yapıyorum çatalla ezerkende hafif taneli bırakıyorum yumuşak taneli olacak şekilde yiyor ama eline hiç havuç falan vermedim
CilekliKedy melekturkr bende daha öyle vermedim ama pirinç falan hiç ezmeden veriyorum bazı sebzeleri de aşırı ezmemeye başladım biraz daha taneli bırakıyorum