VildanEmir rica ederim ne demek 🤗
Ankaradan gelecekseniz pek yadirgamazsiniz soğuğu. Bi tık daha serin yada sert hissedebilirsiniz ama genel olarak kuru ve soğuk şehirden geldiğiniz için sizi çok yormaz. Gelmeden bi kaç gün önce kalacağınız günler için hava durumunu kontrol edebilirsiniz. Umarım keyifli ve sağlıklı gezmeleriniz olur 🤲🏻 bu arada soğukta kaleye kuleye çıkmanızı pek önermem. Oralar tepede olduğu için fazla estiği oluyor. Şehre tepeden bakmak isterseniz İsmail Ağa kulliyesine çıkıp sıcak bi şeyler içerek şehri izleyebilirsiniz. Aslinda şehrin en tepesinde bi restoran kafe var. Degismediyse ismi seyrangah di sanirim. Orası da seyirlik bi mekan. Yöresel ürünler satılan bi çarşı var. Adını unuttum 🤭 Nasrallah camiinin hemen yanında kalıyor. Oraya gezebilirsiniz. Bahçesinde kaplumbagalar var çay simit yapabilirsiniz. Yöresel ürünler satılır. Helva satılan dükkanlara sorarsanız tarif ederler. Gelmişken sarımsak helva alalım derseniz gene narsullah camiinin avlusunda bulunuyor bu tarif ettiğim yerde. Hz pir şeyh sabahı veli hazretlerini ziyaret edebilirsiniz. Müzesi var, suyu zemzeme en yakın su olarak geçiyor. Gene karşısında sağlar el sanatları isimli dükkanı da gezebilirsiniz. Sonbahar kış aylarında pek dışarı aktivitesi yapmak mümkün olmayabilir. Kültürel gezi tabanlı olur sizin için. Emir bey, iksir otel, Gölköy gibi çiftlikleri de bi arayıp konaklama yeme içme ve at biniciligi yada atv turu için bilgi alabilirsiniz. Küçük bi şehir, navigasyon ile her yere kısa süreli gidebilirsiniz. Kanyonlar durumu su donemde gezmeye pek elverişli olmayabilir. Soğuk yağışlı ve yürüyüşe engel kayma riski barindirabilir. Şehre uzak olduğu için o kadar yolu gitmeden bi sorusturun mutlaka. Ay yaz zamanı olsaydı ne işiniz var sahile gidin yüzün derdim 🤭🤭 ben şahsen dinligini sevdiğim ve alıştığım için bu vakitlerde ne aktiviteler yapılır hatirlayamiyorum. Ama umuyorum ki şehrin huzurunu sevip bide yaz zamanında gelmeyi istersiniz. Daha keyifli olur 🤗🤲🏻🤲🏻
VildanEmir