Akze18 Kızlar kızım anasınıfına gidiyor aile katılım günü yapılacak her hafta bir çocuk haftanın çocuğu seçiliyor o hafta çocuğun annesi Birgül gelip çocuklara etkinlik yaptırıyor benim aklımda hem limon deneyi var birde bez torbaya boya baskısını düşünüyorum ikisini bir yaptıracağım başka ne olabilir buradan da güzel fikirler çıkar diye düşündüm ☺️
jap Akze18 bunlarda kararlıysan başka aramana gerek yok. İki etkinlik süreyi dolduruyo zaten. Ben evde kart onu dikdörtgen şeklinde kesip pipet ve plastik şişe kapaklarında çiçek şeklinde tablo yaptım her çocuğa bi tane olacak şekilde. Çocuklar sınıfta boyadı kapakları. Sonrasında topla oyun falan oynattık
senemylmz Akze18 etkinlik olarak ben kar küresi yaptıracağım geçen sene karton bardak pipet balon kullanarak uçan balon gibi bişey yaptırmıştım :) eski zaman oyunlarından öğrenebilirsiniz patlayan mısır deneyi var
TalentedMom Akze18 biz de yapacağız deney olarak geçen sene mikrop deneyi yapmıştı oğlum bu sene de gökkuşağı deneyi düşünüyorum ama anne çocuk etkinliğinde ne yapacağım bilmiyorum geçen sene dondurma çubuğundan çerçeve yapmıştım çocuklara
Akze18 jap aklıma gelen bunlar başka daha güzel fikirlere de açığım senin yaptığında güzrl gibi tam anlatırmısın nasıl yaptığını
Akze18 132420 kızım bi etkinliğe gitmişti bir limonu sıkıp karbonat dökünce köpürdü başka bişey ekleniyormu hatırlamıyorum daha bende bakacağım nasıl yapıldığına 😁
Akze18 senemylmz yok anam balonu şişiremem ama kar küresi güzel fikir internette gördüm kavanozun içinde mi yapılıyor
senemylmz Akze18 evet kavanoz içine sim gliserin su karışımı yapılıyor kapağa da bı küçük figür yapışıyor oluyo sana kar küresi :)
Duyulurum Akze18 ben de bir kutunun içine farklı dokuda eşyalar koyacağım pamuk, içi nişasta dolu balon, lego, top, buruşturulmuş kağıt vs gibi çocuklar içini görmeden dokunup ne olduğunu tahmin etmeye çalışacak. Sonra kutuyu açıp üzerine konuşacağız.
tahin Akze18 renklerin oluşumu da güzel olur bardaklara ana renkleri koyarsınız, araya peçete ara renkler oluşur Sıvı iletimi için büyük beyaz papatya benzeri çiçekler alıp farklı renkli boyayla suya renk verip koyunca çiçekte renklenir Farklı yoğunlukta sıvılarla yoğunluk kulesi olabilir işte bal su vsvsvs koyuyorsunuz yavaş koyunca karışmadan katman oluyor hatta içine demir atıyorsunuz batıyor tahta işte birinde duruyor pet şişe kapağı en üstte yoğunluk kulesi diye bakabilirsiniz Oblek diye bir madde var nişasta ve sudan yapılan malzemeyi yumuşak tutunca yumuşak sıkınca sert Buda hoşlarına gider şimdilik bunlar geldi aklıma
AlinaEmreHan1 giizeemm bizde de öğretmen belirliyormuş kimin ne yapacağını Aile katılımı her hafta mı oluyor anlamadım ?
Akze18 giizeemm bizde öğretmen bize bıraktı keşke sizinki gibi yapsaydı söylediğinden beri ne yapacağımı şaşırdım 😁
giizeemm AlinaEmreHan1 13-17 oğlumun haftası diyelim o hafta her güne farklı şeyler koymuş Pazartesi oğlumun doğumdan bugüne kadar olab fotoğraflarıyla pano hazırlama Salı meyve hazırlayıp götürücez Çarşamba deney günü buz kırma Perşembe duyusal oyun şırıngayla su taşıma Cuma bizde okula gelip orda bir etkinlik yapıcaz Kısaca böyle yapmışlar Her hafta bir çocuğun.
mutlu864_ Akze18 geçen sene oğlum anasinifina gittiğinde bizde yapmıştık ama bizde çocuk kendisi yapıyordu anne olmuyordu sadece kitap okumada bulundum ben deney için de renk deneyi yapmıştı oğlum kendisi yapacağı için kolay olması açısından bunu seçmiştim grapon kagitlariyla renk karışımı yapıyorlar mesela sarı grapon kağıdıyla kırmızı grapon kağıdı karıştırınca turuncu oluyor böyle renk deneyi yapmıştı fikir olur belki
Akze18 mutlu864_ deney ayrı olacak canım öğretmen bi konu belirleyip onunla ilgili proje yapıp sunum yapacak çocuk buda ayrı