Annelerim selam doğum yapalı 40 gün oluyor 40ımız çıkıyor çok şükür..Biraz içimi dökmek dertleşmek istiyorum sizlerle..Ben 21.haftamda riskli gebelik yüzünden serklaj oldum ve ondan sonra full evdeydim normalde özel sektörde sağlık sektöründe çalışıyorum 10 senedir asla evde olmaya alışık değildim..Neyse hareketlerim kısıtlandı bol bol yattım serklaj olduğum için..Vardır bunda da bir hayır dedim belki evde olmaya ihtiyacım vardı dedim böyle karşıladım..Çok şükür hamileliğim dikkat ederek bir şekilde geçti..37+6 da doğum yaptım sağlıklı bir erkek bebeğim oldu..Doğum öncesinde çok zorlandım vücudum hamladığı için doktorumun istediği gibi squat hareketini,çömelip kalkmayı doğru düzgün yapamadım çünkü dizlerim kırılacakmış paramparça olmuş gibi çok canım yandı..Bir de suni sancı da almıştım felaketti..Doğum esnasında doktorum kesi atmış ve doğurduktan sonra epizyo dikişinin hepsini hissettim çok canım yandı ama dayandım mecburen..Çok şükür bebeğime alışma sürecim zor olmadı benim için ama bu lohusalık denilen süreç gerçekten zormuş sanki 40 gün değilde daha fazla sürecekmiş gibi hissediyorum..Bi ara sadece yalnız kalmak istedim kimseyi görmek duymak istemedim herkesten uzak kalmak istedim odamdan dışarı çıkmak istemedim.Ruh halim çok değişti hamilelik daha güzelmiş resmen..🥲 Şuana kadar henüz 10 kilo verebildim vücudum çirkin geliyor gözüme bebeğimi emziriyorum emziren anne çabuk kilo verir diyorlar ama bende öyle olmadı..Epizyo dikişimde biraz sorun var bi noktada dikiş tutmamış hala onunla uğraşıyorum doktora gidiyorum neredeyse her hafta..Bazen orada çok ağrı oluyor ve bu durum beni artık çok yoruyor..Göbeğimi sarmam gerektiğini söyleyen birkaç bilmiş insan var şuan göbeğimi düşünecek halim yok diyorum..Böyle çok bilmiş gibi konuşanlardan her konuda fikri olanlardan nefret ediyorum..Çok şükür eşim bana yardımcı oluyor destek oluyor bu süreçte destek olmak gerçekten çok önemliymiş 🥺 Bu kadar saçma şeyin içinde bana tek iyi gelen bebeğim..Ona bakınca herşeyi unutuyorum ne yorgunluk kalıyor ne uykusuzluk..Sizde durumlar nasıl dertleşelim mi azıcık 🥺🥲