Bu konu beni çok yordu, bununla ilgili post paylaştım ama pek ilgi görmedi. Vakit buldukta ihtiyacı olanlara yazıyorum. Oğlumda 33 aylıkken başladık tuvalet eğitimine. İlk önce kakasını lazımlığa yaptı sonra korktu ve tiksindi ondan yaklaşık 2,5 ay kaka tutma sorunu yaşadık. Sürekli kakam var diyip wc gidiyor ama asla yapmıyor. Hatta 1 hafta tuttuğu oldu. Zorla sıkıştırıp oturtup yaptırıyordum. Doktorumuz oyun terapisini önerdi son çare olarak oraya gitmeyi düşünüyordum. Fakat gerek kalmadı kendim çözdüm durumu
Oğlum arabalara çok meraklı çok seviyor. Küçük arabalardan aldım 10-15 tane kutulu bir şekilde. Bir şekilde kakasını yapmasını sağlayıp ödül olarak verdim. Her kakadan sonra yeni bir araba bir sür sonra 2 günde bir verdim sonra 3 şimdi vermiyorum ama sorun çözüldü şu an 36,5 aylığız ve artık kendisi gidip oturup yapıyor anne sen git diyor poposunu silmeye çalışıyor.
Onu rahatlatmak gerekiyor ve özellikle biz annelerin rahatlaması gerekiyor. En çok korktuğum sorun buydu kaka tutma meselesi ve başıma geldi. Şimdi dışarıda da yapıyoruz tutmuyor artık ve dünyanın en mutlu insanı yapıyor 2,5 aylık cinnetlik dönemden sonra ♥️
-