bayanevli3434 merhaba anneler, oğlum 20 aylık oldu, ancak baba dışında hiçbir kelime söylemiyor, endişelenmeli miyim sizce?
ipeksiiimom bayanevli3434 komut alıyor mu ismine bakıyor mu sosyal bir çocuk mu? Bunlar çok önemli ama bildiğim kadarıyla 18. Aydan itibaren en az 15 kelimesi olmalı
Ballilokmam11 bayanevli3434 bilinçli olarak mı sesleniyor peki babasına konuşması için sizde kitap felan okuyor musunuz? TV izliyor mu
GezginPaNDa bayanevli3434 malesef konuşması geri Once cocuk psikiyatri götürün Onlar gerek götürse konuşma terapisine gönderir
bayanevli3434 ipeksiiimom sesine bakıyor aakin bir bebek oğlum, hiç kelime yok şuan sadece babasına sesleniyor
ipeksiiimom bayanevli3434 mesela oğlum şu arabani al dediğinizde alıp geliyor mu? Parkta arkadaşlarıyla oynuyor mu
Aklimideliricem Benim küçük de öyle yani aslında kepçe felan da diyo tek tük ama ne mama ne anne ne dede sadece herkese ve herşeye baba diyo o da 20 aylık. Ama algısı yerinde komutları anlıyo ver dediğimi veriyo mesela. Topu ver dediğimde topu biliyo veriyo at dediğimde atıyo önemli olan bunlar. Göz teması varsa algısı varsa korkma ama istersen doktora götürebilirsin seninde için rahat eder ben büyük oğlumu götürmüştüm biraz daha hakimim konuya o yüzden bunu götürmedim
ZeydsMom Benim oglum da 21 aylik aslinda bi kac kelimesi var ve dedigim esyalarin ismini biliyor mesela topu getir arabayi getir ve s biliyor ama demiyor. Ama bazen herseye herkese dede mama der. Gox trmasi falan onemli komut onemli sonra esyalari tanimasi falan onemli yapiyorsa sorun yokmus. Ama mesela diyorki siz isaret ederkende yapsin isaret etmeden de yapmali. Alismis bi sekilde bilincsiz olarak degiç bilerek yapmali. Bilemiyorum ya herkes biseyler diyor ama tam anlamiyla bence konusmusyor. Cocugum 1 yasinda 50 kelime soyluyor annesi olamadim ben 😕 dogdugu gunden beri kitap okurum siirler masallar. Tv telefon yok. Ama gel gor ki oglum haraket pesinde hep kosturuyor
Beyzaveduru Bence endişelenmelisiniz. Ekran varsa sonlandırın kitap okuyun birlikte aktiviteler yapın. Şu ayda enzıdman 50 kelime biliyor olması laızm. 2 yaşındaki çocuktan 2 Li cümle kurması bekleniyor
mgshnaslna Beyzaveduru abartın sizde ya! her bebek her çocuk aynı değildir ne bu kesin dille 50 kelime bilmesi gerekiyor diye? doktor musunuz çocuk gelişimci mi? moral bozmayın moral verin doktora yönlendirin. buda yeni çıktı.
hunilimomy bayanevli3434 komut aliyor mu? Isaret ediyor mu? İsmine donup bakiyor mu? Ekran var mi hayatınızda varsa bu sure ne kadar bunlar önemli. 20 aylik icin sadcee baba kelimesi normal degil. Anlamsiz farkli kelimeler var mi yoksa sadece gercekten baba mi. Oncelikle cocuk doktoruna sonrasinda onun yönlendirmesi ile gerekli hekime gitmelisiniz
bayanevli3434 hunilimomy evet komut alıyor ismine bakıyot malesef ekran var dediğiniz gibi yinede dr danışmalıyım
KLORAK bayanevli3434 siz icinizi bosuna rahatlatmayin bunu dusunerek ve doktoruna danisin, hic konusmayan bi cocuk bile o aylarda minimum 15 kelime net ve bilincli söylemesi gerekiyor
beyazzkuguu bayanevli3434 ekran varsa maalesef böyle şeyler görülüyor kızımın kreşinde bu sebepten krele gönderiyor aileler ekranı kesip etkinlikler yapın işlerinize dahil edin öyle de zaman geçirin sırf etkinlik olmasına gerek yok yani. Ve her şeyi anlata anlata yapın
Pirasalipuding bayanevli3434 hanımefendi ekranı bir an önce kesmelisiniz yukarda arkadaşlarada cevap vermemişsiniz. 20 aylık olmuş bu zamana kadar doktor kontrolü yapmadınız mı . Siz sadece dede diyormuşsunuz diye kendinizi rahatlatamazsınız
Aklimideliricem bayanevli3434 tabiki danış ama bazı çocuklar geç konuşur yani. Komut göz teması önemli. Mesela ben büyüğü götürdüğümde dalması vardı o yüzden götürmüştüm bana hep komutları sordular. Doktor mesela kalemi bana getirir misin dedi verdi oğlumda. Bide şeyi sordular mesela oyuncaklarla kuralına göre oynar mı diye yani arabanın sürüldüğünü biliyo mu yoksa kaldırıp atıyo mu diye sormuşlardı
JanJan_ bayanevli3434 Yani çocuğun sıra dışı davranışları yoksa fazla endişelenmeyin kuzenim 4.5 yaşında konuşmuştu birden bire 🤣Ama tabi ki doktora gözükmekte ve konuşmasını hızlandıracak aktiviteler yapmakta fayda var.