nrikbl Bebeğim şuan 4 buçuk aylık ama sağa sola dönmesi yok dönmüyor 4 aylık kontrolde doktorumuz daha erken dönmesi için dedi ama çoğu bebek dönüyor oyuncak verince onuda uzanıp kendi almıyor ben eline verince tutuyor normalde refleks olarak fln çok güçlü ama bunları yapmıyor normal mi sizce
1Anne1Bebek__ nrikbl her bebeğin gelişimi farklıdır 1ay sonrada dönmeye başlayabilir 2ayda olabilir bu süreç
nrikbl 1Anne1Bebek__ elbette biliyorum ama sürekli çevremdeki insanlarda söyleyince aşırı kafama takıyorum
mrv506 Her bebek kendine özeldir lütfen diğer bebeklerle karşılaştırıp kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin zamanı gelince elbet döner geçirdiğiniz zamana odaklanın oyunlar eşliğin dönmeli aktiviteler yapın çok güzel zamanlar bu zamanlar
1Anne1Bebek__ nrikbl etraftaki insanlar herşeyi söylerler cnm çok bilmişler banada kızımda çok erken donemye başlamış diye söylüyorlardı bunun ortası yok yani ağzı olan konuşuyor boswer ve bebeğini büyütmeye bak bı kırlent köy yere ebeğine sürekli tummy time yaptır benim tek avantajım o oldu kizimdada oglumdada
nrikbl organikirmik elbette değil ama sağlık ocağında ki hemşirede sordu dönüyor mu fln diye istemsizce kafama taktım
hindilisalam Benim oğlum da şu an 4,5 aylık 3 aylıkken dönüyordu şu an dönmüyor çocuk unuttu dönmeyi😂 ben de çok takıyordum ama boşverin her çocuğun gelişimi kendine özel ayrıca doktor bir sorun görmemiş zaten
organikirmik nrikbl sağlık ocağındaki hemşireler ebeler zaten çocuklardan o kadar devasa şeyler bekliyorlar ki hangi ülkenin çocuklarını inceliyorlar ben bilmiyorum 😄
arwen14 nrikbl sağlık ocağındaki hemşirelerin bebeklerini çok merak ediyorum gercekten mesela benim bebeğim de 3 aylık olmadan dönmeye başladı bana da erken başlamış uyurken kendini kurtaramaz hemen düzeltmen lazım boğulur falan diye korkuttu onun yüzünden uyuyamadığımı biliyorum her bebeğin gelişimi farklı kafanıza takmayin
nrikbl organikirmik yani bizim hemşiremiz pek fazla ilgilenmiyor zaten normalde her ay kontrol etmesi gerekirken 2 ayda bir kontrolü oluyor pek ilgilide değiller ve dediğiniz gibi çok fazla şey bekliyorlar
kirmiziucanbalon nrikbl dr bana 4 buçuk aylıkken döner dedi biz de bekliyoruz ki dönsün. Daha erken çok erken döner o daha. Bizimkisi 5 6 ayken döndü