Aysegulss Elime kaynar su döküldü kremler fayda etmedi çok acıyor daha önce de ayağıma dökülmüştü domuz yağı geçirmişti hemen. Şimdi emziriyorum acaba elime sürsem kızıma bi zararı dokunur mu bilen var mı 😔
deletedmom1234 Aysegulss hiçbir fikrim yok ismini dahi anmıypruz bırakın evime sokucam vede kremini kullanıcam🙄🙄 ama eminimki saglık lı değildir benm şahsi düşüncem ama önceden de kullnmışsınız Bi araştrn yinede
Sevgimelegim Aysegulss ilk defa duydum yurtdisindayim burda bile domuz yagi kolay kolay kullanilmaz 🙄
[silindi] Aysegulss benim bildiğim domuzu yemek haram her canlı cansız yaratılan varlığın bu dünyaya bir faydası olduğuna inanıyorum yağını bir yerinize sürmenizin bir zararı olacağını sanmıyorum hem madden hem manen
NisammM [silindi] Başka şeyden ornek vermek istiyorum. Alkol haram hem fikiriz.alkollü parfüm kullanıp o kıyafetle namazda kılamazsınız.Manen de zarar verir yani!
[silindi] Sevgimelegim dediğim gibi bilemiyorum o zaman şampuan da kullanmamalıyız alkol var içinde 🤷
NisammM Aysegulss "Allah,size haram kıldığı hiçbir şeyin içine sizin için şifa koymamiştır." Hadisini söylesem🤔
[silindi] NisammM o zaman şampuan bazı ıslak mendiller vs de kullanmamalıyız onlar da haram oluyor bu durumda?
NisammM [silindi] evet maalesef.Bunlar müslumanin cok dikkat etmesi gereken şeyler.Biz uzun zamandan beri alıştığımız için çok normal geliyo ve maneviyat olarak hep bi eksiğiz..😑
[silindi] NisammM şimdi netten baktım da yaralara falan baya iyi geliyormuş hiç böyle bir tedavi şekli görmemiştim ben sadece yemek haram diye biliyorum adını ağzına almak da haram değil sonuçta burda bir bilgi kirliliği de mevcut bence iyi araştırılması gerek
caretta [silindi] alkollu parfumle namaz kilinamadigini ilk defa duydum. Mantik yurutmek gerekirse alkol tuketilince sikinti sarhos yaptigi akil kaybi oldugu icin haram. Domuz yagina gelince hicbir bilgim yok ama ona da mantik yurutursek domuz kendi pisligini yiyen bir hayvan bu yuzden eti haram yagi da supheli olabilir domuzdan yapilan hicbirseyi tuketmiyoruz nihayetinde 🌸
NisammM [silindi] adının anilmasi haram olmadigini bilmiyorum🤷♀️ Yağının Yanığa iyi gelmesi alkolün diş ağrısına iyi gelmesi gibi bişey bence😏
Meltem3117 Ağrı için bilmiyorum ama, yanık lekesi için Tahin yağı kullanabilirsin,yanan deriye sürüldüğünde lekelere çok iyi geliyor, marketlerde satılan tahin helvasının üzerinde yağı zaten baya oluyor. Geçmiş olsun.
NisammM caretta Rabbim haram dediyseben mantık aramıyorum.Vardır Rabbimin bi bildiğo deyip elimden geldiğince sakınmaya çalışıyorum.Herkesin kendi karari🤷♀️
Rengin Aysegulss onu bilmem de patatesi rendeleyip yanan yere sar acısını alacak 2 3 dk içinde geçmiş olsun