Anneler herkese merhaba lütfen bilgisi olan birileri varsa yorumlarını yapmalarını isterim bir ay önce meme ucumun hemen yanında iç tarafta bir şişlik hissettim şimdi her kadında olduğu gibi meme de kahverengi yerde küçük böyle yağ gözenekleri olur benim sag mememde bir tanesi büyük bir gözenek neyse bu beze bu gözeneğin tam altında oldu ilk 4 gün çok agrıdı çıban ağrısı gibi üstte görünür bişey olmadı hafif kızarıklık oldu bu beze içten şişti fındık kadar oldu acile gittim hemen doktor koltuk altımı iki mememi muayene etti hiç bir şey yok ben akneden şüpheleniyorum dedi ve yine de ultrason istedi acil doktorumla kendi kadın doktorum iletişime geçtiler kendi doktorum ultrasondan önce muayene etmek istedi gittim doktor muayene ederken sıktı sıkınca o gözenegşn içinden sıvı sıçradı sonra peynir gibi görünen bişey çıktı baya çıktı sonra sıkmaya devam etti sıktıkça sıvı geldi sildi sonra ben ordan çıktım bir hafta sonunda ultrasona girdim ultrasında yuvarlar solid lezyon iç kısmı hem sıvı birazda katı diye yazıyor yurtdışında yaşıyorum size ultrasonu çevirip buraya bırakacağım sonra ben eve geldim iki gün sonra doktor kötü demiyorum ama iyi olduğunda emin olmamız lazım dedi beze 1 cm olduğu için içinde ne olduğu pek anlaşılmamış biyopsi yapalım netleştirelim dedi başına gelen var mı acaba lütfen bana biraz bilgi verir misiniz ultrason sonucum aşagı bırakıyorum
GEÇMİŞ:
r/o kitle
BULGULAR:
Areolar kenarın hedeflenen ultrason bölgesi, ultrasonografçının belirttiğine göre meme ucunun lateral kenarında 3 haftadır mevcut olan
elle muayene edilebilen anormalliğin bulunduğu yere uygulandı.
İlgi duyulan bölgede, renkli Doppler değerlendirmesinde 6 mm x 4 mm x 7 mm boyutlarında, nispeten küçük, solid ekojenik bir lezyon
vardır. Bu lezyon, deri altı dokuların hemen altında ve üzerindeki deride hafif bir yükselmeyle birliktedir.
Anormalliğin sınırları iyi tanımlanmıştır ve karışık hiperekoik ve hipoekoik bileşenlerle hafif heterojen bir eko-yapı göstermektedir.
Önemli bir duktal dilatasyon görülmemiştir.
İZLENİM:
Meme ucunun lateral kenarında, deri yüzeyinin hemen altında, küçük, solid 7 mm nodül
ultrasonda belirsizdir. Ultrasonografi notları, hastanın yaklaşık 1,5 yıl önce emzirmeyi bıraktığını ancak hala süt benzeri akıntı olduğunu gösteriyor. Kanal genişlemesine dair bir kanıt yok.
Doku analizi için ultrason eşliğinde biyopsi önerin.
Takip Gerekli