selam çiçek anneler 😍 oğlumun hem olumlu hem olumsuz yönlerini anlatmak istiyorum normal mi sizde bu durumu yaşıyor musunuz bilgi amaçlı merak ettim olumsuz yönleri aklına geldikçe bazen gülerek bazen durduk yerde kafasını sallıyor etrafında dönüyor biz tepki verdikçe hoşuna gidiyor iyice abartıyor ama kim görse niye böyle yapıyor diyor önce elleriyle kafasına vuruyordu şu an yapmıyor öfkelenince yapıyor yani oyuncaklarını fırlatır kızınca vs daha ikili cumle yok ama bir çok kelimesi mevcut anne baba dede meme aba ebe öcü anneanne aklıma gelen bunlar her gün kitap okurum taklit yaparız arı ya vız der araba görünce nın nın der göz teması ve isme tepki var lâkin bir işle meşgul olunca bakmaz geç bakar bay bay yapar alkış şarkı caldigin da yapar çak yapar öpücük atar ben dışında kimseyi öpmez 😅 ağlama taklidi yaparım gelir öper sarılır kediye pisipisi der çok anlamsız kelimeleri var dili dönmüyor daha bebek diliyle konuşuyor ayakkabini getir deriz getirir suyun nerede deriz gider içer anlar yani telefon konuşma takliti yapar işaret parmağını kullanıyor birşey isterse parmağıyla gösterir oyuncakları amacına uygun oynar lego kule yapboz tamir seti var yazı tahtasını çizer çok sever ama aklıma takılan daha konuşmaması ve başını sallaması yeme bozukluğu var asla eline alıp birşey ısırıp yemedi bu yaşına kadar ben zorla yediriyorum çiğneme refleksi gelişmedi yani birisi eline versin birşey yere atar 😔 asla eline alıp birşey yediğini görmedim nasıl aşacağız bu durumu otizm olabilir diye düşünüyorum açıkçası psikologa gitmeden önce de size danışmak istedim benim gibi olan varmı diye uzun oldu kusura bakmayın 🌸