ylmz1921 bu konuda en tecrübeli annelerdenim çünkü benim kızım 10 aylık 50 gündükten sonra çocuk doktoru çocuk cerrahı en sonra çocuk gastrolojiye gittim bebek kaka yapmayınca oturup ağlıyodum sonuç önce haftada bir fitil atarak yatırıyordum tualetini bebeğimin makatında çatlak varmış canı yandığı için yapmıyormuş doktor anestol krem verdi sürdüğüm gibi yaptı kakasını her sürmeme günde bazen 4 kere bile yaptı sonra tekrar durdu cerraha gittim ek. Gıdaya başlayınca düzelecek haftada iki kere lavman yap dedi bir sürede öyle devam ettim ama ya ilerde lavmansız yapamazsa diye aldım çocuğu çocuk gastrolojiye gittim doktor dediki çocuğun poposuyla oynama rahat bırak hergün yapacak diye birşey yok hiç bir ilaç vermiyorum bazı çocukların bağırsağı geç olgunlaşıyor 10 güne kadar yapmaması normal çünkü emdiği sütün neredeyse tamamını sindiriyor dışkılamaya çok bir besin kalmıyor çocuk ek gıdaya geçince düzelir çocuğu kendi haline bıraktım önce haftada 1 kere kendi yaptı biraz zaman sonra haftada 3 _5 derken ek gıda süreci başladı ve evet çocuk hergün tualetini yapıyor şimdi çok şükür