Merhaba sizlerle aynı şeyleri yaşayıp bununla ilgili buraya daha önce post açmış biri olarak yazıyorum bizim bu sorunumuzu tamamıyla olmasa da büyük oranda uyku eğitimi çözdü ben de bebeğim uyumaz durmaz huzursuz hep ağlayan bir bebek diyordum ama meğer istediği şey sadece düzenmiş şu an hala uykuya dalarken çok zorlanıyor ama uyku aralıkları belli sabah 7-8 arası uyanır uyandığo saatten 3 saat sonra ilk uyku, ilk uykudan uyandığı saatten 3,5 saat sonra 2. Uyku ve gece uykusuna geçmeden önce de 4 saat tutarım. Uyku ve emmeyi ayırdım kesinlikle uyıycağım odada emzirmem, uyumadan hemen önce değil en az yarım saat önce emzirmeye çalışırım en önemlisi de gece uyanırsa emzirerek döndürmem tekrar uyutur öyle emziririm. Tabi bu düzeni kurmak kolay olmadı tam olarak düzeldi de demiyorum ağlama direnme hala var ama en azından huzursuzluğu azaldı çocuğumun ve uyanmaları azaldı, uyansa bile uykuya daha hızlı döndürüyorum. Kısa uykular için dürtme uygulayabilirsiniz en az 1 hafta. Uykuya gitmeden önce rutin yapabilirsiniz kitap okuma ninni oyuncak toplama vs gibi. Ben bunları yapıyprum bazen çok hızlı uyıyor bazen ağlayarak bir ara çok güzeldi bozuldu çünkü uyanınca emzirmeye başladım sabah daha fazla uyusun diye geç kaldırdım hemen bozduldu düzeni sonra mahvoldum çocuğum yine aynı huzursuzluk ve uykusuzluğa dönünce dedim ki sorun uyku ve eğitimle tekrar toparladık ama genel olarak bunları yaptım toparlamak için.