ezgiarzkk Merhaba kızlar bebeğim tam 6 aylık oldu bir kaç gün önce tadımlara başladım kabak havuç yoğurt olarak devam ettim fakat kafamı karıştıran bir durum var sabahları pirinç unlu tarifler görüyorum onları yapmalımıyım sabah o şekilde öğlen meyve gibi yoksa sadece günde bir kere tadım mı devam etmeliyim kafam çok karışık siz nasıl yapıyorsunuz
amansallagitsin ezgiarzkk tadim donemindesinz.. hepsini tadicak herseyden sonra ztn 8 aylikken nrml yemege gecicek. Suan tadim zamani oldugu icin yuzde 95 anne sutu yuzde 5 ek gida. Size doktor liste verms olmali ol liste ile ilerleyin. Mesela patates kabak havuc tadim yaptnz ya diyelim bunladi ucunu komple karistirip verblrsnz. Sonra ilerleyen zamanda 7 aylik olcak corba yapip verirsnz bu karisimlari tarhana sebze corbasi sonra baska bi ay balik et vs ole gidicek. Siz sebzeleri tadim yapin sonra meyvelere gecersnz sonra komple yemek olayina cnku artk herseyi tatms olcak diyelim ki yeni bi besin ile karsilasti o zamnda uc gun kurali ile ilerleyip ole verin.
aydint 6.ay tadımdaki ilk ayınızsa öğün vermemelisiniz, bebeği birincil besleyici anne sütü yada mamadır, ben tek öğün hatta öğün bile değil birkaç kaşık tadım veriyodum, 8.aydan sonra öğüne geçiş yapmak daha sağlıklı olur